MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că Regia Națională a Pădurilor a emis avizul necesar pentru scoaterea din fondul forestier a unei suprafeţe de 15 hectare de teren pe care se va construi magistrala de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a spus că întreaga documentație depusă de Transgaz a primit avizul RNP, urmând ca procedurile să fie finalizate prin adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru scoaterea terenului din fondul forestier. „Imediat după ce am preluat mandatul de președinte al Consiliului au fost începute demersurile pentru elaborarea și depunerea documentației la RNP. Acum această documentație a fost aprobată și este un semn foarte bun pentru începerea investiției”, a declarat șeful administrației județene. El a adăugat că lucrările pentru construcția magistralei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei ar putea să înceapă în primăvara anului viitor. Gheorghe Flutur a mai precizat că Trangaz are fondurile necesare pentru începerea și finalizarea lucrărilor. „Depunerea documentației pentru obținerea avizului de scoatere a terenului din fondul forestier a fost o lucrare laborioasă pentru că magistrala va trece atât pe proprietatea statului cât și pe terenuri aflate în proprietate privată. Însă în cele din urmă am reușit să avem avizul și vom putea începe lucrările”, a mai precizat președintele CJ Suceava.
Gheorghe Flutur a anunțat în cursul verii că Transgaz a acceptat să plătească şase milioane de lei pentru despăgubirile către Romsilva, pentru terenul pe care va fi realizată investiția. De asemenea, Gheorghe Flutur spunea că propune ca investiţia în construcţia magistralei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei să fie declarată de interes naţional.
Conducta de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava