MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi că instituția pe care o conduce are în vedere construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”. Afirmația lui Gheorghe Flutur a fost făcută după ce Wizz Air a anunțat astăzi trei zboruri noi de la Suceava către Roma, Veneția și Bologna. El a subliniat că acest anunț fost făcut într-un moment foarte important pentru Consiliul Județean Suceava, având în vedere că au fost începute deja discuțiile cu privire la bugetul de dezvoltare pe anul viitor și pentru următorii patru ani.
Gheorghe Flutur a precizat că administrația județeană a pregătit trei direcții de acțiune pentru dezvoltarea aeroportului Suceava, prima dintre acestea fiind deschiderea unei noi porți pentru plecări în incinta aerogării. Flutur a spus că noua poartă pentru plecări va fi amenajată la demisolul aerogării, iar decizia pentru deschiderea acesteia a fost luată în contextul creșterii numărului de pasageri. În același timp, președintele CJ Suceava a spus că în cursul zilei de joi a fost transmisă o nouă notificare către Comisia Europeană pentru a solicita acestei instituții dreptul de a folosi mai multe pavilioane ale Centrului Economic Bucovina Suceava, din apropierea aeroportului, pentru a amenaja noi terminale pentru plecări și sosiri internaționale.
Gheorghe Flutur a declarat că un proiect important pentru dezvoltarea aeroportului pe care CJ Suceava îl are în vedere este construcția unui terminal nou. Flutur a explicat că administrația județeană pregătește un studiu de fezabilitate pentru construcția unui nou terminal, cu o suprafață de 6.500 de metri pătrați, și care ar putea prelua 1,5 milioane de pasageri anual. Președintele CJ Suceava a spus că investiția s-ar ridica la suma de 10 milioane de lei, fiind demarate deja discuțiile cu președintele Consiliului Concurenței pentru a analiza posibilitatea ca banii să fie alocați prin administrația județeană, fără a fi considerați ajutor de stat. El a mai spus că acest lucru s-ar putea întâmpla în condițiile în care banii ar urma să fie alocați pentru dezvoltare economică. Flutur a anunțat că săptămâna viitoare vor fi achiziționate un utilaj de deszăpezire și un degivror de pistă pentru a îmbunătăți dotările aeroportului.
Șeful administrației județene a mai remarcat faptul că de la începerea zborurilor de pe Aeroportul Suceava, Wizz Air a avut 20.000 de pasageri pe rutele către și de la Milano și Londra. În total, de la începutul anului, pe aeroportul Suceava au fost procesați 41.282 de pasageri, iar până la finalul anului numărul ar putea să ajungă la circa 58.000 de pasageri. „Ne pregătim ca anul viitor să avem în total circa 250.000 – 300.000 de pasageri. Mai trebuie evidențiat faptul că din analizele pe care le avem aeronavele Wizz Air care au zburat de la și către Suceava au avut o încărcare medie cu pasageri de peste 94%, iar din discuțiile avute, la nivel național gradul de încărcare mediu este undeva la 85%”, a mai precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că a înaintat celor de la Wizz Air un studiu de trafic pentru Spania, către destinații precum Madrid, Barcelona și Valencia. Flutur a spus că solicitări de destinații există și pentru Belgia, Spania, Grecia sau Franța, precizând că există deschidere pentru a purta discuții și cu alte companii aeriene pentru a opera de pe Aeroportul Suceava. Președintele CJ Suceava a spus că din păcate sunt prea puține zboruri pe ruta Suceava – București, și retur motiv pentru care a afirmat că va continua demersurile către alte companii pentru a deschide astfel de curse. Gheorghe Flutur a ținut să mulțumească și sucevenilor din Diaspora pentru solicitările acestora către companiile aeriene pentru deschiderea de noi curse internaționale de la Suceava.

Flutur anunță intenția de a construi un terminal nou la Aeroportul Suceava pentru 1,5 milioane de pasageri, 9.5 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava