Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat marţi că atenţionările şi temerile pe care le-a exprimat în cazul „haosului de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură” au fost pe deplin intenţionate. Gheorghe Flutur a declarat că că actualul Guvern PSD nu a făcut nimic pentru a veni în sprijinul celor care doresc să depună cereri pentru subvenţii. El a arătat că şeful APIA a recunoscut în presă că potrivit datelor acestei instituţii, în primele 10 judeţe cu o diferenţă mare între numărul de fermieri din 2014 şi cel actual se regăsesc aproximativ 100.000 de agricultori.

„Astfel, în judetul Suceava, în 2015, au fost depuse 42.705 cereri pentru 161.227 hectare, fata de 57.602 cereri şi 222.301 hectare în 2014. În total, fermierii români au depus 821.056 de cereri pentru o suprafaţă solicitată la plată de aproximativ 8,4 milioane de hectare. Cererile au fost depuse până la 15 iunie 2015, ultima zi în care au să acă acest lucru fără penalizări. Acest total este mai mic comparativ cu perioada similară din 2014, când numărul cererilor depuse a ajuns la 980.000, pentru o suprafaţă de aproximativ 9,5 milioane hectare”, a spus Flutur. El a precizat că scăderea a fost cauzată de lipsa contractelor de concesionare pentru păşunile de la Consiliile Locale, având în vedere că nu în toate judeţele a fost finalizat procesul de achiziţie pentru pajiştile comunale, iar fermierii cu suprafeţe mici care deţineau şi parcele care se încadrau în categoria grădini familiale nu mai sunt eligibili.

„În acelaşi timp, nu mai sunt eligibile la plată suprafeţele aferente unităţilor militare şi nici cele care sunt folosite ca terenuri agricole cu destinaţie piscicolă. De asemenea, pentru beneficiarii care nu deţin animale şi au păşuni, depunerea cererilor este în plină desfăşurare deoarece abia au fost aprobate modificările legislative”, a explicat Gheorghe Flutur. El a mai arătat că din analiza cererilor depuse în judeţele ţării, rezultă faptul că în cele din zona de deal şi munte sunt cele mai mari diferenţe între numărul de cereri depuse în 2014 şi suprafeţele de terenuri, şi situaţia din 2015.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava