Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, la Consiliul Național al PNL, că liberalii trebuie să-și asume reforma statului român, ceea ce înseamnă inclusiv modificarea din temelii a actualei Constituții a României. Gheorghe Flutur și-a început discursul de la Consiliul Național al partidului prin a evidenția faptul că la ultimul test electoral, la alegerile pentru Parlamentul European, PNL a ocupat primul loc pe podium. „Dragi prieteni, dragi colegi vă mulțumesc și vă felicit pentru acest lucru. Urmează trei rânduri de alegeri. Cred că trebuie să fim extrem de atenți și responsabili pentru modul cum vom aborda problema în perioada care urmează. Pentru că populația a arătat că are încredere în PNL și va trebui pentru perioada următoare să strângem rândurile, să sprijinim candidatul nostru pentru președinția României, lucru pe care îl începem astăzi. Să-l sprijinim pe președintele în funcție și viitorul președinte al României, Klaus Werner Iohannis. Dragi colegi, eu cred că trebuie să venim cu lucruri concrete către populație. Românii așteaptă de la noi un program pe puncte. Venim cu candidați credibili, primul test vor fi prezidențialele și avem cel mai bun candidat care a dovedit acest lucru printr-o Românie unită, o Românie normală, competitivă. Al doilea test este cel am alegerilor locale și nu în ultimul rând, testul din toamna anului viitor pentru alegerile parlamentare”, a spus Gheorghe Flutur. El a declarat că în primul rând PNL trebuie să susțină lucruri foarte clare, în primul rând reforma statului. „Ce se întâmplă în aceste zile cred că este încă o dovadă că reforma statului trebuie făcută și susținută de PNL, în condițiile în care acum avem o administrație centrală care depășește acum 500.000 de oameni. Circulăm și noi, stăm de vorbă cu alți colegi și vedem că în Germania este o administrație centrală cu 80.000 – 100.000 de oameni, sau în Elveția”, a declarat președintele PNL Suceava. El a subliniat faptul că o reformă a statului nu poate fi făcută decât cu o reformă de fond a Constituţiei.

„Nu putem să peticim Constituţia pentru că ea este făcută acum 30 de ani după chipul şi asemănarea lui Ion Iliescu. Ea trebuie modificată din temelii. Şi pentru asta va trebuie ca PNL să-și asume marele proiect al unei Constituții, după 30 de ani de la Revoluția din 1989. De asemenea, trebuie să reducem decalajele dintre regiuni. Unii de alţii ne îndepărtăm din punct de vedere economic. Uitaţi-vă la infrastructură, câtă inechitate creează socialiştii în ultimul timp. PNL trebuie să reducă decalajele dintre regiuni. Și trebuie să reducem decalajele dintre România şi celelalte ţări europene. Şi o spun asta uitându-mă că alte ţări, alte Guverne investesc în competitivitate. Îi învaţă pe fermieri ce să facă cu banii europeni, iar la noi este o gâlceavă permanentă pentru justiţie, despre justiţie şi nimic economic”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că PNL trebuie să asigure și creşterea calităţii serviciilor pentru populaţie, fie că este vorba de educaţie, sănătate, de siguranţă sau de siguranţa cetăţeanului. „Acestea sunt teme de fond. Că vorbim de utilităţi pentru cetăţeni, eu cred că sunt proiecte majore cu care PNL trebuie să vină în faţa naţiunii române în perioada următoare la toate cele trei categorii de alegeri”, a precizat Flutur, care a mai adăugat că în acest mod liberalii vor obţine voturi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava