Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul senatorul Gheorghe Flutur, consideră că programul USL pentru judeţul Suceava s-ar pute intitula „Bucovina uitată”, dar şi că actuala guvernare reprezintă un „paradox continuu”. Gheorghe Flutur a acuzat faptul că actuala putere nu a prevăzut în bugetul pentru acest an fonduri pentru continuarea investiţiilor începute în judetul Suceava, și, mai mult, a respins amendamentele făcute de parlamentarii PDL în acest sens. „Uitarea, ignorarea și indiferența față de acest judeţ afectează sucevenii, dar și locuitorii din judeţele vecine. Nici la ultima rectificare bugetară nu au fost alocate fonduri pentru drumul Suceava – Botoșani, și nici pentru legăturile rutiere cu judeţele Maramureş sau Neamț. Niciun ban pentru infrastructură, pentru dezvoltarea turismului, nimic pentru școli, licee sau pentru Universitate, zero lei pentru cultura și sportul sucevean”, a spus Flutur. El a adăugat că judeţul Suceava „pare încremenit” după ce guvernarea USL a oprit finanţările şi a blocat lucrările la toate investiţiile începute. Gheorghe Flutur a spus că investiţiile blocate din judeţ sunt ruta ocolitoare a Sucevei, şoselele de centură din Rădăuţi şi Fălticeni, aeroportul, pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, Centrul Cultural din Suceava, izolarea termică a clădirilor, asfaltarea de străzi, investiţiile pentru spitalele din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni sau lucrările la reţelele de apă şi de canalizare. “După logica actualei guvernări, mi-e teamă că USL va închide Cetatea de Scaun, care se modernizează cu fonduri europene, sau mănăstirile Moldovița, Sucevița și Dragomirna, unde s-au alocat fonduri europene”, a mai declarat Flutur.

În acelaşi timp, preşedintele democrat liberalilor suceveni a arătat că USL ignoră un proiect important de infrastructură rutieră, şi anume tronsonul de autostradă Suceava-Roman-Bacău-Focşani, de unde se face conexiunea cu coridorul IX, proiect aprobat deja prin Programul TEN-T. „Tronsonul este o necesitate nu doar pentru judeţul Suceava, ci şi pentru toţi cei peste cinci milioane de locuitori din judeţele Moldovei. Începând cu anul 2014 există o importantă oportunitate de finanţare prin accesarea de fonduri europene prin Programul TEN-T, motiv pentru care Guvernul va trebui să aloce în bugetul pe 2014 fonduri pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Dacă USL continuă să blocheze și această investiţie, se vor anula practic toate eforturile făcute până în prezent de reducere a decalajelor dintre judeţele Moldovei şi celelalte zone ale ţării”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
El a mai spus că în situaţia în care actualul Guvern dorește dezvoltarea țării, atunci va trebui să-şi stabilească o serie de priorităţi şi să includă în bugetul pe anul 2014 fonduri pentru finalizarea investiţiilor realizate în proporţii mai mari de 50%, aici numărându-se şi multe investiții din județul Suceava.
“Doresc să atrag atenția asupra faptului că USL doreşte să șteargă, pe ascuns, Bucovina de pe hartă și să o includă într-o regiune încropită fără ca sucevenii să fie consultaţi, iar prin blocarea investițiilor importante, actuala guvernare USL izolează judeţul Suceava”, a mai spus Flutur.

Flutur: ”După logica actualei guvernări, mi-e teamă că USL va închide Cetatea de Scaun”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava