Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, că viitoarea Autostradă a Nordului va începe din județul Suceava cu viitoarea șosea de centură a orașului Gura Humorului, așa cum autostrada A7 a început cu centura municipiului Bacău. La finalul ședinței de astăzi din sala Unirii a CJ Suceava în care s-au prezentat stadiul proiectelor mari de infrastructură din județ, Gheorghe Flutur a spus că în cadrul discuțiilor au fost rezolvate mai multe aspecte cu privire la A7 și la Autostrada Nordului. „În primul rând astăzi s-a obținut acordul de mediu, ultima piesă pentru finanțarea tronsonului autostrăzii A7 Pașcani – Suceava. Avem acordul de mediu care dă undă verde pentru aprobarea prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico-economici, pentru a putea scoate la licitație proiectarea și execuția acestui tronson și asta foarte repede”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că tot astăzi a primit acordul de mediu pentru varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului, care va avea o lungime de 10 kilometri și care este parte din Autostrada Nordului. „Această variantă ocolitoare este în regim de autostradă. Așa cum la Bacău a început autostrada A7 cu centura ocolitoare, așa și aici în Suceava autostrada Nordului va începe cu varianta de la Gura Humorului. Și astăzi s-a obținut acordul de mediu și intrăm în linie dreaptă”, a mai precizat Flutur. El a adăugat că s-a discutat și de drumul expres Suceava – Botoșani unde Consiliul Județean Suceava este lider de proiect. Președintele CJ Suceava a arătat că zilele viitoare va fi desemnat câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru această investiție. Gheorghe Flutur a mai afirmat că tot astăzi a discutat cu secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, despre construcția unui drum paralel cu frontiera cu Ucraina, pe ruta Vicovu de Sus – Climăuți – Siret – autostrada A7. „Este un drum care va colecta traficul care vine din Ucraina pentru a nu mai ajunge spre Milișăuți și Rădăuți pentru a nu aglomera circulația așa cum se întâmplă din păcate astăzi”, a arătat Flutur.

În final, el i-a mulțumit ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu și echipei care a venit astăzi la Suceava, asigurându-i pe aceștia de toată colaborarea Consiliului Județean Suceava în proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii.

Flutur după primirea acordului de mediu pentru centura Humorului: „Autostrada Nordului va începe de la Gura Humorului cu șoseaua de centură” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava