Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în cursul zilei de astăzi a semnat certificatul de urbanism pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului în regim de autostradă, parte din Autostrada Nordului.

„Am ajuns în această etapă pentru că s-a finalizat documentația tehnică întocmită de firma Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL. Reamintim că anul trecut, în luna septembrie, CJ Suceava și-a asumat preluarea acestei porțiuni de drum pentru a grăbi procedurile și pentru a începe cât mai repede construcția Centurii Ocolitoare în cea mai aglomerară zonă a județului, mai ales în sezonul estival”, a spus Gheorghe Flutur. El a amintit că Centura Ocolitoare Gura Humorului are o lungime 10,3 km și se construiește pe raza comunelor Păltinioasa și Capu Câmpului și a orașelor Gura Humorului și Frasin. Flutur a spus că centura Humorului are două noduri rutiere ce fac legătura cu viitorul traseu al Autostrăzii Nordului, atât la Păltinoasa, cât și la Frasin, are trei km de viaducte de coastă, 4 pasaje. Lățimea platformei este de 23,5 m, drumul are două benzi pe sens, separator de sens și viteză de proiectare 120 km/h.

(Varianta finală a traseului centurii Gura Humorului este marcată cu galben)

Președintele CJ Suceava a arătat că valoarea totală actualizată a proiectului este de 314,4 milioane de euro fără TVA.

„Urmează obținerea Acordului de mediu, care înseamnă analiza asupra impactului mediului și studiul de evaluare adecvat, depunerea documentației pentru expropriere prin Hotărâre de Guvern a proprietarilor de pe culoar și depunerea la finanţare. Ne exprimăm speranța ca anul viitor să putem depune la finanţare acest proiect în vederea întocmirii proiectului tehnic și al execuției lucrărilor”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava