Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că instituția pe care o conduce se va ocupa de întocmirea documentației pentru scoaterea la licitație proiectele și lucrările de execuție pentru autostrada Suceava – Botoșani și pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului. Aceasta după ce în ședința de astăzi a CJ Suceava au fost aprobate două proiecte prin care au fost reactualizate protocoalele pe care administrația județeană le are încheiate cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Gheorghe Flutur a spus că CJ și CNAIR au protocoale de colaborare pentru investiții extrem de importante din județ. „Este vorba de acest drum în regim de autostradă, Suceava – Botoșani, pentru care liderul de proiect suntem este CJ Suceava. La sfârșitul acestui an expiră sursa de finanțare prin POIM și CNAIR este de acord să trecem pe cealaltă sursă de finanțare, prin Programul de Transport 2021 – 2027 și care se referă și la studiu, proiectare și execuție. Și să preluăm atribuțiunile noi, asocierea de Consilii Județene și primării, cu lider de proiect CJ Suceava și să organizăm toată documentația pentru a scoate la licitație”, a spus Flutur. El a arătat că valoarea estimată a acestui drum expres este de 172,5 milioane de euro, lungimea tronsonului fiind de aproape 20 de kilometri, cu două noduri rutiere, patru poduri, șase subtraversări și cu legătura spre zona aeroportului Suceava. „E mare lucru dacă putem face și eu sunt optimist că se va face această legătură între Suceava și Botoșani, pentru că totdeauna se va raporta, orice investitor, orice turist, la cât se face între cele două orașe. Și dacă acest traseu se va parcurge în 20 de minute e foarte bine. Înseamnă că cele două orașe că vor deveni o asociere cum este Galați – Brăila și  Timișoara – Arad. Și poți să devii un pol de dezvoltare economic în perioada următoare prin apropierea cu această autostradă”, a precizat președintele CJ Suceava.

În ceea ce privește șoseaua de centură a orașului Gura Humorului, el a spus că CJ Suceava și-a asumat încă din 2021 să facă documentația pentru această investiție. „Aici suntem cu documentația finalizată și așteptăm acordul de mediu. S-a făcut studiul, s-au identificat proprietarii pentru expropriere și au fost dezbateri publice. E o lucrare extraordinar de importantă, parte din autostrada Nordului, pentru că e proiectată în regim de autostradă”, a arătat Flutur. El a precizat că centura Humorului va avea două noduri rutiere, opt pasaje, 13 podețe și viaducte pe circa 5 kilometri, traversează trei localități, Frasin Gura Humorului și Păltinoasa, iar valoarea estimată a investiției este de 430 de milioane de euro. „Valoarea e mare pentru că e foarte mult viaduct pe malul stâng al râului Moldovei, însă astfel se rezolvă blocajul pe care îl simțim cu toții spre zona munte”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Autostrada Suceava – Botoșani și centura Gura Humorului vor fi realizate de Consiliul Județean Suceava. Flutur: „Noi vom face toată documentația pentru a scoate la licitație aceste investiții”, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava