Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Guvernul României va acorda un sprijin financiar în valoare de 11,771 milioanelor de lei pentru localitățile afectate de proiectul „Suceava – utilități și mediu la standarde europene”, componenta de termie. Gheorghe Flutur a salutat deschiderea permanentă a Guvernului Orban față de județul Suceava. „De data aceasta se mai repară o gaură financiară făcută de PSD. Este vorba de 5 primării care, din cauza dezastruosului program  ,,Utilități și Mediu”, riscau blocarea conturilor pentru că au de achitat sume mari la bănci”, a spus Flutur. El a arătat că cele cinci primării vor primi suma de 11,771 milioane de lei pentru achitarea debitelor restante la componenta de termoficare. Cele cinci primării care primesc bani sunt Câmpulung Moldovenesc – 3,961 milioane lei, Rădăuți – 3,148 milioane lei, Vatra Dornei – 2,471 milioane lei, Gura Humorului – 1,825 milioane lei și Siret – 366.000 lei.

Președintele CJ Suceava a reamintit faptul că pentru celelalte 56 primarii afectate de creditul pentru proiectul „Utilități și Mediu” s-au alocat bani încă de la începutul anului, astfel încât, în momentul de față, Guvernul liberal asigură sprijinul necesar pentru toate cele 61 de localități aflate în dificultate.

„Utilități și Mediu, un proiect păgubos, marcă PSD, în urma căruia 61 de localități au devenit datoare cu 83 milioane de euro pe 25 de ani, și asta în condițiile în care gazul metan nici nu ajunsese nici măcar până la Câmpulung Moldovenesc. L-a adus administrația liberală în 2010”, a subliniat Gheorghe Flutur. El a precizat că spre deosebire de PSD, Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a sprijinit din prima zi, de fiecare dată, județul Suceava. „Fie că vorbim de achitarea restanțelor la centura Sucevei și centura Rădăuțiului, fie că vorbim de decontarea cheltuielilor pe Programul PNDL în județul Suceava (indiferent de culoarea politică a primarilor), fie că vorbim de alocarea celor 15 milioane de lei pentru Spitalul din Fălticeni care se tot construiește de 30 de ani, sunt doar câteva exemple care arată preocuparea și respectul acestui Guvern pentru județul Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
PNL - Gheorghe Flutur
PNL - Ion Lungu - Lucian Harsovschi
PSD - Mirela Adomnicai
PSD - Dan Cusnir
PMP - Bogdan Codreanu
PMP - Marian Andronache
PRO România - Alexandra Harja Samsonescu
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava