Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, îl roagă pe ministrul finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, să analizeze posibilitatea preluării la datoria publică a statului a soldului creditului aferent proiectului ”utilități și mediu” motivat şi de faptul că, magistralele de gaze naturale, pentru realizarea cărora cele 61 de unități administrativ-teritoriale din judeţul Suceava s-au împrumutat, după ce au fost construite, au fost predate cu titlu gratuit statului român, conform legii, statul primind redevenţa cuvenită pentru exploatarea lor. Flutur i-a adresat această rugăminte ministrului de finanțe printr-o adresă. Ea vine după ce primăriile au pierdut sume considerabile prin Legea bugetului iar cele afectate de credit sunt în pragul colapsului, al blocării. ”Consiliul Judeţean Suceava, în baza împuternicirilor date de cele 61 unităţi administrativ-teritoriale asociate, administrează împrumutul extern în sumă totală de 86,3 milioane EUR, contractat de la Deutsche Bank AG London, împrumut transferat în octombrie 2011 la Erste Group Bank AG Viena, în vederea realizării obiectivelor de investiţii din cadrul Programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”. În ultima perioadă de timp un număr foarte mare de împrumutaţi din cadrul Proiectului ne-au solicitat în mod insistent să ne adresăm dumneavoastră cu rugămintea de a fi sprijiniţi în achitarea ratelor şi dobânzilor întrucât bugetul anului 2019 nu le permite achitarea acestor datorii, punându-se în pericol funcţionarea activităţii lor, mulţi dintre aceştia  fiind deja datornici la fondul de risc”, spune Flutur în respectiva adresă.

”Devine imperios necesar ajutorul de la bugetul de stat pentru acoperirea ratelor şi dobânzilor scadente în anul 2019”

El a arătat că din creditul de 86,3 milioane de euro la data de 30 aprilie 2019 au fost rambursate 18 rate de capital în sumă de 37,8 milioane de euro rămânând de rambursat 48,4 milioane de euro. Dobânzile plătite inclusiv scadența 31.03.2019)  sunt de 59,2 milioane de euro. ” Scadenţele de plată pentru obligaţiile aferente creditului extern (rata de capital şi dobânda), în perioada 2011-2030, sunt  28 martie şi 28 septembrie al fiecărui an calendaristic.  Devine imperios necesar ajutorul de la bugetul de stat pentru acoperirea ratelor şi dobânzilor scadente în anul 2019, în sumă totală de 55.903.475,96 lei, din care debit restant la data de 31.03.2019 de 40.811.668,76 lei şi rate scadente la 28.09.2019 de 15.091.807,20 lei, conform anexelor ataşate prezentei.

Vă rugăm din nou şi cu această ocazie să analizaţi posibilitatea preluării la datoria publică a statului a soldului creditului aferent acestui Proiect”, a mai spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava