Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că noul ambulatoriu care se construiește la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va funcționa după modelul Spitalului AKH din Viena, Austria, cea mai mare unitate spitalicească din Europa. Anunțul a fost făcut astăzi, după ce un grup de parlamentari din Austria a vizitat Spitalul Județean Suceava. După vizită, președintele grupului de prietenie Româno-Austriac din Parlamentul Austriei s-a declarat impresionat de standardul ridicat al spitalului din Suceava, precum și de capacitatea și competența personalului. La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a amintit că vizita parlamentarilor austrieci în județ vine după ce la începutul acestui an a fost prezent în Parlamentul de la Viena, acolo unde a depus flori în băncile în care au stat parlamentarii din Bucovina, acum 100 de ani, dar și după ce în capitala Austriei a avut loc târgul Produs în Bucovina.

„Am vrut să vizităm Spitalul Județean Suceava pentru a arăta o poveste de succes. Cu zece ani în urmă, acest spital a trecut de la administrația centrală la Consiliul Județean Suceava. Și împreună cu domnul manager Vasile Râmbu, cu doamna doctor Doina Ganea Motan avem zece ani de istorie comună. Au fost peste 50 de milioane de euro investite în Spitalul Județean Suceava. Trebuie spus că ne dorim parteneriate externe și cu Viena, așa cum avem cu cei de la Augsburg, din Germania. Şi pentru asta am vrut să arătăm dotările de cel mai înalt nivel și că oricând putem să facem parteneriate în siguranță. Au văzut aici blocuri operatoare moderne, sterilizarea modernă a  aparatelor medicale, dar şi începutul noului ambulatoriu, o investiţie de 8 milioane de euro. Un ambulatoriu care va avea 25 de secții, cu internare de zi, pe model spitalului AKH Viena. Astfel, un om care vrea să vină să-și facă analizele și dacă nu le termină într-o zi poată să rămână pentru a doua sau a treia zi la spitalul nostru. Asta va scădea presiunea de pe paturile spitalului actual și de la ușile medicilor care fac analize în fiecare dimineață”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur: Noul ambulatoriu al Spitalului Județean Suceava va funcționa după modelul spitalului AKH din Viena, 3.5 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava