Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, astăzi, că instituția pe care o conduce se află în discuții avansată cu mai mulți operatori aerieni pentru zboruri de pe Aeroportul Ștefan cel Mare către Spania. Gheorghe Flutur a spus că astfel de discuții se poartă inclusiv cu operatori aerieni spanioli. „Va trebui să facem un efort în ianuarie, inclusiv cu diaspora noastră să găsim curse de Spania. Suntem în niște avansate cu operatori străini, chiar și spanioli, dar nu pot să dau azi mai multe detalii”, a precizat Gheorghe Flutur în ședința Consiliului Județean. El a adăugat că după ce Wizz Air și-a restrâns activitatea de pe Suceava, administrația județeană și conducerea aeroportului a început discuții cu mai multe companii aeriene pentru deschiderea de noi zboruri de la Suceava.

„Avem vreo 29 de companii cu care suntem în legătură, fiecare interesate în felul lor să vină. Dar ei vin după studiul de piață dacă au sau nu au clienți. Asta este. Aici nu mai depinde de noi. De noi depinde dacă am făcut un aeroport modern care să corespundă. Și am văzut că cineva scria de containere. Să își actualizeze criticile, vă rog. Containerele au fost până acum și containere, în tranziție nici nu au fost rele. Dar nu mai sunt acum. Acum avem terminal modern, civilizat, european”, a precizat Flutur.

El a arătat că Wizz Air și-a restrâns activitatea nu numai la Suceava, ci și pe aeroporturile din Cluj sau Timișoara. Președintele CJ Suceava a mai afirmat că probabil că decizia de restrângere a activității Wizz Air de la Suceava a avut legătură și cu fenomenul de „canibalizare” a curselor aeriene pe distanțe de 150 de kilometri, dintre Iași și Suceava. „Și atunci nu întâmplător ne-am dus la Ryanair în Irlanda ca să discutăm cu alt operator cam de același nivel cu ei, să găsească niște soluții, numai că ei nu vin de pe o săptămână pe alta. Eu am ieșit public și am anunțat, inclusiv domnul director Măriuța de la aeroport a fost plecat la Ryanair și am cerut sprijinul Ministerului de Externe pentru mai multe intervenții în mai multe locuri”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Flutur: Suntem în discuții avansate cu operatori aerieni pentru zboruri spre Spania, 4.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava