Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, îi invită pe sucevenii din Diaspora să se alăture demersurilor instituției pe care o conduce pentru a atrage noi operatori aerieni pe Aeroportul Ștefan cel Mare. Gheorghe Flutur le-a transmis o scrisoare deschisă sucevenilor din străinătate în care precizează că decizia companiei Wizz Air de a închide baza aeriană de la Suceava „ne întristează profund”, însă Consiliul Județean este hotărât să continue eforturile pentru a identifica alternative.

Vă prezentăm scrisoarea transmisă Diasporei de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur:

Am luat deja legătura cu alte companii și am programat întâlniri pentru a găsi soluții de păstrare a destinațiilor existente și de a deschide noi rute de la Suceava. Obligația administrației județene este de a dezvolta infrastructura și acționăm în acest sens. În următoarea ședință a Consiliului Județean Suceava vom aproba un proiect pentru construirea celui de-al treilea terminal. De asemenea, am început procedura de extindere a platformei pentru gararea avioanelor, cu 5 locuri de parcare pentru aeronave de mare capacitate. O altă investiție de dezvoltare a Aeroportului Suceava, din fonduri europene, în valoare de 13 milioane de euro, se referă la mărirea gradului de securitate, prin realizarea unui gard inteligent, a unui drum perimetral asfaltat și a unei clădiri de securitate, dotată cu echipament de ultimă generație. Avem garanția ROMATSA, unitate aflată în subordinea Ministerului Transportului, că până la sfârșitul anului, va dota aeroportul cu echipamente care să permită aterizarea aeronavelor pe timp de ceață, cu vizibilitate de până la 100 de metri, respectiv de la categoria a II-a cât este în prezent (la fel ca aeroporturile Iași și Bacău), la categoria a III-a.

Totuși, suntem conștienți că eforturile administrației județene nu sunt suficiente, că această industrie a transportului aerian funcționează după mecanisme dictate, în primul rând, de regulile pieței, respectiv a cererii și a ofertei. Din acest motiv, mă adresez și dumneavoastră, sucevenilor din Diaspora, să veniți alături de noi în acest demers, să vă organizați și să vă adresați principalelor companii din domeniu cu scrisori, fundamentate cu cifre exacte privind numărul persoanelor interesate de anumite destinații, pentru ca aceste companii să aibă dovada existenței unor solicitări certe.  Ați mai făcut asta, cu succes, în anul 2016, când acțiunea realizată de grupul sucevenilor din Londra, a contribuit, cu siguranță, la decizia operatorului aerian de a opera pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava. Știm cu toții care a fost evoluția zborurilor și a numărului de pasageri din 2016 și până în 2023, respectiv de la 3 curse externe și 40.000 de pasageri, la 18 destinații externe și 800.000 de pasageri.

Urmare a informațiilor apărute în presă în ultimele zile, legate de decizia companiei Wizz Air,  am primit mesaje de la mulți suceveni din Diaspora, care doresc să se organizeze și să acționeze în această direcție, motiv pentru care vă trimit această scrisoare deschisă, cu acest îndemn de implicare, de a face echipă în acest demers comun. Îmi exprim încrederea că, împreună cu dumneavoastră și cu toți ceilalți colaboratori interni și externi ai județului Suceava, vom convinge operatorii aerieni să deschidă/redeschidă linii de zbor din Suceava spre destinații europene importante și de interes pentru noi toți.

Cu stimă și aleasă prețuire,

PREȘEDINTE, 

Gheorghe FLUTUR

Flutur îi invită pe sucevenii din Diaspora să se alăture demersurilor Consiliului Județean de a aduce noi operatori aerieni pe Aeroportul Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava