MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat în ședința de vineri a Consiliului Județean, că un preot sucevean construiește în capitala Austriei, Viena, „Micul Voroneț”. Gheorghe Flutur i-a informat pe consilieri despre participarea sa la ședința festivă a Parlamentului de la Viena în care au fost evocați foștii parlamentari bucovineni din Dieta imperială, precizând că în cadrul vizitei a avut o întâlnire și cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe din capitala Austriei. Flutur a spus că în urma discuțiilor cu aceștia a aflat că un preot sucevean construiește un lăcaș de cult nou, o replică a bisericii mănăstirii Voroneț, pe un teren pe care Biserica Ortodoxă la primit în apropierea gării vechi din Viena. Preotul care se ocupă de acest proiect este Emanuel Nuțu, fiul preotului Gheorghe Nuțu din Gura Humorului.

„Biserica Ortodoxă a primit de la primăria din Viena o suprafață de teren în apropierea gării vechi, unde se construiește <Micul Voroneț>. Va fi o biserică pe modelul celei de la mănăstirea Voroneț. Mai mult preoții de acolo vor să o picteze cu picturile mănăstirii Voroneț, dar și să realizeze un ansamblu întreg acolo”, a explicat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, el a arătat că la întâlnirile pe care le-a avut în Viena au venit foarte mulți români din Austria, adăugând că administrația județeană ar trebui să încheie un parteneriat de colaborare cu o regiune din această țară, după modelul celui cu regiunea Schwaben din Germania.

Gheorghe Flutur le-a transmis consilierilor județeni că în opinia sa ar trebui organizată o vizită oficială la Parlamentul din Viena pentru ca toți membri deliberativului „să meargă pe urmele înaintașilor noștri”. „Merită să mergem să vedem acolo, în cărțile lor, interpelări, declarații politice ale parlamentarilor din Bucovina”, a spus Flutur.

Reamintim că președintele CJ Suceava a fost prezent la începutul săptămânii trecute la Viena, unde în cadrul unei ședințe festive a Parlamentului Austriei i-a evocat într-un discurs pe reprezentanții Bucovinei în Dieta imperială. După acest discurs, Gheorghe Flutur a invitat un grup de parlamentari austrieci să viziteze județul și să participe la o întâlnire cu aleșii județeni.

 

Flutur: Un preot sucevean a început să construiască „Micul Voroneț” în capitala Austriei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava