Comenzi MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, astăzi, că își dorește dezvoltarea unei rețele de pompieri voluntari în fiecare localitate a județului. Prezent la inaugurarea noului poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență de la Siret, Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că acest centru de antrenament este extrem de important pentru pregătirea cadrelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, însă a arătat că extrem de importante sunt și serviciile voluntare din fiecare localitate. „Sunt convins că această investiție va avea efecte pozitive pentru pregătirea celor care intervin în situații de urgență. Și dacă mă refer la județul Suceava, noi avem în medie cam 4 incendii pe zi. Asta înseamnă aproximativ 1.500 de incendii pe an, de la locuințe la fondul forestier. Din acest motiv instruirea este extraordinar de utilă. Iar mesajul pe care vreau să îl transmit de aici este că noi, administrația județeană și cea locală avem o mare obligație să dezvoltăm rețeaua de pompieri voluntari pentru a fi pregătiți 100%. Trebuie să acționăm de jos în sus și primul la intervenție să fie pompierul voluntar”, a spus șeful administrației județene.

Făcând referire la noul poligon de instruire de la Siret, Gheorghe Flutur a spus că aceasta este o investiție venită la timp și extrem de utilă, realizată printr-un proiect transfrontalier cu finanțare europeană. „Îmi aduc aminte că ceream în perioada 2008 – 2010, când eram președinte al Consiliului Județean și când am avut catastrofe în județul nostru, mai multe investiții și măsuri împreună cu Ucraina pentru prevenirea situațiilor de urgență. Atunci discutam despre stații de transmisie pentru nivelul Prutului, măsuri pentru prevenirea incendiilor de păduri, dar și dotări pentru combaterea pandemiilor transfrontaliere. Din acest motiv salut acest proiect transfrontalier. Noi, Consiliul Județean ne întâlnim mereu cu cei din Ucraina, de la Cernăuți și împreună avem foarte multe proiecte transfrontaliere, în valoare de peste 15 milioane de euro, în domenii precum sănătatea, educația, turismului și în infrastructura de drumuri și deja modernizăm drumul Izvoarele  Sucevei – Șepit”, a precizat Gheorghe Flutur.

Inaugurarea noului poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență de la Siret a avut loc în prezența ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a prefectului Alexandru Moldovan și a primarului din Siret, Adrian Popoiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava