Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul Birou Permanent Judeţean al fostului PNL constituit după schimbarea din funcţia de preşedinte a deputatului Ştefan Alexandru Băişanu cu deputatul Dumitru Pardău şi-a desemnat în şedinţa de marţi reprezentanţii în Comitetul Judeţean Executiv al noului PNL. Este vorba de un număr de 13 persoane şi anume: deputaţii Dumitru Pardău, Ştefan Alexandru Băişanu şi Radu Surugiu, senatoarea Vasilica Steliana Miron, primarul municipiului Cîmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, primarii oraşelor Siret şi Gura Humorului, Adrian Popoiu respectiv Marius Ursaciuc, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei, viceprimarul oraşului Dolhasca, Decebal Dumitru Isachi, primarul de Fundu Moldovei Tudor Zdrob, consilierul local fălticenean Cristian Bărăscu, fostul senator Tiberiu Aurelian Prodan şi omul de afaceri Philip Rozopol. De remarcat reactivarea lui Philip Rozopol fost preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL. Pe lângă cei 13 au mai desemnaţi şi trei supleanţi şi anume Gheorghe Aldea-consilier local din Fălticeni, Gavril Chirodea- viceprimar la Câmpulung Moldovenesc şi Vasilică Băiţan- director la CSM Suceava.

„Ce ne dorim? Ne dorim normalizarea activităţii politice în PNL. Această echipă merge cu gândul bun cu gândul curat în noul PNL. Îmi doresc ca vocea noastră să se facă simţită în această structură. Fiţi convinşi că nu ne vom da deoparte nici de la deciziile politice şi nici de la acţiunile PNL. Ceea ce până acum se putea reproşa că oamenii din vechiul PNL nu participă la acţiuni în judeţ nu se va mai întâmpla. Sunt oameni în BPJ din toate zonele judeţului, oameni serioşi, primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri judeţenei, preşedinţi de organizaţii sau simpli membri dar oameni activi care doresc să facă treabă în PNL”, a declarat Dumitru Pardău. Pardău a mai spus că se doreşte reîntărirea spiritului de echipă precum şi reactivarea membrilor de partid marginalizaţi în ultimii ani. El a arătat că obiectivele PNL sunt desemnarea celor mai buni candidaţi pentru alegerile locale de anul viitor, câştigarea alegerilor şi a majorităţii în Consiliul Judeţean astfel încât PNL să impună preşedintele şi pe cei doi vicepreşedinţi.

„Nu suferim de nici un fel de boli din acestea, cine este mai puternic sau cine este mai slab. Ne dorim să facem echipă şi sper că prin valoarea oamenilor pe care îi va promova PNL, cu adevărat să aducem un plus în noul partid. Iar în calitate de co-preşedinte al noului PNL Suceava îmi doresc două lucruri: să câştigăm primăria Suceava şi preşedinţia Consiliului Judeţean”, a declarat Dumitru Pardău. Acesta a adăugat că în perioada următoare vor trebui rezolvate problemele existente în organizaţiile de tineret, femei, pensionari, studenţi şi a oamenilor de afaceri, sediul fostului PNL Suceava va fi renovat şi vor fi plătite datoriile rămase restante.


Întrebat care este situaţia actualului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Ilie Niţă, care a fost exclus printr-o decizie a noului PNL Suceava, Dumitru Pardău a spus în momentul de faţă la nivel central se analizează contestaţia depusă de acesta. Prezet la conferinţa de presă, primaru din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că din punctul său de vedere Ilie Niţă nu mai face parte din PNL.

Marius Ursaciuc a ţinut să mai precizeze că noua echip[ de conducere va face „o politică liberală fermă”, bazată pe principii „şi poate prin alte metode”. „Încercăm ca fiecare zonă să fie responsabilizată, nu numai cu sarcini, ci şi cu decizii. Şi ne arătăm disponibilitatea de a fi parteneri loiali în această construcţie, noul PNL Suceava, dar fermi”, a spus Ursaciuc. El a adăugat că noul preşedinte al PNL Suceava are susţinerea sa deplină adăugând că la viitoarea şedinţă a conducerii liberalilor va aduce codul de conduită, onoare şi arbitraj al PNL, „pentru a mai citi din el”. Marius Ursaciuc a ţinut să remarce că problema vechilor liberali la nivel judeţean a fost că „întotdeauna a fost confundat acest birou judeţean cu o luptă pentru o primărie, că se cheamă Suceava sau altfel”, iar când se confundă municipiul cu judeţul niciodată nu se poate realiza management constructiv. Ursaciuc este convins că foarte mulţi dinter consilierii judeţeni care s-au declarat independenţi în semn de protest faţă de modul cum se făcea politică sub fosta conducere a PNL Suceava vor fi din nou alături de liberali în Consiliul Judeţean pentru a forma o nouă majoritate.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură a precizat că pentru el este o onoare să facă parte din noua „echipă puternică” de la conducerea PNL Suceava, precizând că este alături de noul lider Dumitru Pardău. De asemenea, viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei a arătat că având o nouă conducere, lucrurile în PNL Suceava vor merge foarte bine în vederea atingerii primului obiectiv important, câştigarea alegerilor locale din 2016.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava