Concert pascal
MOPAN Suceava

Una dintre ultimele iniţiative ale Federaţiei Române de Fotbal este una care dă semnul reîntoarcerii la origini, la cei mai mici iubitori ai jocului cu balonul rotund. După ceva timp, s-a ajuns la concluzia că nu poţi avea dintr-o dată fotbalişti de marcă la naţionala mare, ci trebuie să-i creşti încet pornind de la bază, de la cei mai mici.
FRF a iniţiat în prezent Turneul Speranţelor, o competiţie dedicată copiilor sub 14 ani, care are ca obiectiv depistarea tinerelor talente şi crearea unui sistem competiţional organizat pentru formarea unor fotbalişti competitivi. În sfârşit, conducerea forului fotbalistic românesc şi-a dat seama că generaţiile se descoperă, se formează şi se pregătesc, nu se inventează, acesta fiind motto-ul Turneului Spranţelor.
Practic, competiţia este organizată de FRF în colaborare cu Asociaţiile Judeţene de Fotbal şi se bazează pe tinerii născuţi după 1 ianuarie 2014. Echipa va avea 11 jucători pe teren şi cel mult 17 pe tabelul de arbitraj. Partidele vor avea durata de 90 de minute şi vor fi împărţite în trei reprize a câte 30 de minute, lotul fiecărei grupări fiind structurat în trei grupuri (A, B şi C0, pentru a asigura minute egale de joc pentru fiecare sportiv. Antrenorii selecţionatelor judeţene trebuie să aibă minim licenţa B.
„Este o competiţie foarte interesantă şi un punct de plecare pentru cei mai mici în fotbalul de performanţă. Este important pentru comunitatea locală să investească în viitorul jucătorilor de perspectivă. Nimeni nu s-a născut mare fotbalist, ci a crescut treptat în valoare urmărind exemplul celor mai mari şi participând în competiţii de valoare” a declarat preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava