Concert pascal
MOPAN Suceava

Incertitudinea continuă să plutească deasupra echipei de fotbal Rapid Suceava. Fără a ști pe ce se poate baza, cu restanțe consistente către jucători și către Comisia Centrală a Arbitrilor, formația suceveană de ligă secundă ar putea să nu se înscrie în campionat. Azi este ziua decisivă pentru gruparea din România care a avut cel mai lung sezon competițional 2012-2013. Să nu uităm că sucevenii s-au antrenat și au avut joc oficial după mai mult de trei săptămâni de la încheierea partidelor din seria I a Ligii a II-a. Se pare totuși că Rapid Suceava se gândește să îndeplinească măcar condiția necesară, adică să se înscrie, rămânând să caute apoi și îndeplinirea suficiente, gîsirea de fonduri pentru deplasări, masă, cazare, lot de jucători, antrenamente, echipament și toate celelalte. Dacă stăm să ne gândim ar fi păcat ca Rapid Suceava să nu mai evolueze în eșalonul doi al fotbalului românesc după ce a reușit să se salveze pe teren de la retrogradare.
Conducătorii clubului au primit asigurări de la Primărie că în scurt timp va intra în conturile clubului o tranşă de bani, ceea ce ar face ca gruparea suceveană să-şi poată relua activitatea. Chiar dacă la nivelul clubului pare instalat un anumit blocaj din cauza problemelor financiare, oficialii Rapidului nu se gândesc că se poate ajunge până acolo încât echipa suceveană să nu poată începe viitoarea ediţie de campionat.
În ceea ce priveşte reunirea lotului, ea nu se va produce mai mult ca sigur nici în cursul săptămânii viitoare. Se aşteaptă clarificarea cât de cât a situaţiei financiare, pentru a se putea susţine cheltuielile ce apar odată cu rechemarea jucătorilor la antrenamente.
Suceava are o tradiție fotbalistică de cinci decenii și ar fi păcat ca reprezentanta orașului să se ”stingă” din nou după ce abia a ”pîlpîit” un sezon. Să ne aducem aminte cum echipa Sucevei, de Divizie B, umplea stadionul ”Areni” și termina de fiecare dată în prima jumătate a clasamentului. Potențial fotbalistic există pe aceste meleaguri în condițiile în care pe vremuri CSM Suceava juca în Divizia B, iar formațiile din Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți, Cîmpulung, Frasin sau Gălănești evoluau în Divizia C sau liga a III-a. Și acum Suceava are gruparea Rapid în Liga a II-a și echipele Sporting Suceava, Bucovina Rădăuți și FC Pojorâta în Liga a III-a. Mai mult, să nu uităm că în ultimii opt ani reprezentanta județului Suceava a câștigat de fiecare dată barajul pentru promovare în eșalonul trei.
Suceava a meritat și merităo echipă bună de Liga a II-a, cum este Rapid Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava