Concert pascal
MOPAN Suceava

Începând cu 20 februarie, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a dat startul votului pentru Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială. Fundația FARA are două nominalizări la Categoria Personalităţi care Susţin Asistenţa Socială: Premiul Instituția anului (Fundația FARA România) și Premiul pentru întreaga carieră în asistență socială (Jane Nicholson, Președintă a Fundației FARA). Este singura instituție care activează în județul Suceava ce are nominalizări la această ediție a Galei.

Votul este deschis publicului în perioada 20-27 februarie, pe site-ul http://poll.cnasr.ro/. Cele două premii unde este nominalizată Fundația FARA pot fi găsite la categoria Personalităţi care Susţin Asistenţa Socială. Îndemnăm toți sucevenii să suțină Fundația FARA cu votul lor.

În 2016, Fundația FARA a împlinit 25 de ani de activitate în România și peste 5000 de copii sprijiniți. Primele proiecte deschise de fondatoarea Jane Nicholson au fost la Suceava.

În prezent, în raza Județului, Fundația are următoarele programe: Program de prevenire a abandonului școlar pentru 250 de copii din familii fără posibilități (comunele Baia și Preutești), Casa Sf. Nicolae de tip familial pentru copii lipsiți temporar sau permanent de grija părinților, Centre de recuperare pentru copii cu nevoi speciale (Centrul Emanuel din Suceava și Centrul Sf. Tereza din Spătărești), Locuințe protejate pentru tineri cu dizabilități intelectuale (Casele Sf Maria și Sf. Iosif din Comuna Fantana Mare și Casa Elisabeta din Cacica).

Jane Nicholson, nominalizată la Premiul pentru întreaga carieră în asistență socială, este o britanică ce a venit în 1991 în România pentru a ajuta, voluntar, copiii din orfelinatele României. Cinci ani mai târziu a deschis în Suceava prima casă de tip familial pentru acești copii. Nicholson a fost în 2015 laureată a Premiului ”Inițiativă în sprijinul semenilor” oferit de revista Avantaje în cadrul Galei Femeia Anului 2014.

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială a ajuns la a patra ediție, iar premierea va avea loc marți, 21 martie 2017, la Ateneul Român din București. Evenimentul celebrează Ziua Mondială a Asistenței Sociale și recompensează performanța și excelența celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea asistenței sociale și la promovarea profesiei de asistent social în anul 2016. Gazda evenimentului va fi Andreea Marin, iar printre invitați se numără: Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Adrian Nadin, Daniel Leș și trupa Holograf – anunță comunicatul organizatorilor.

Fundația FARA este o organizație de caritate, înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România, care desfășoară anual activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care sunt lipsiți de grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități. Programele FARA se desfășoară în județul Suceava, București, Popești-Leordeni județul Ilfov și Satu Mare. Patronii Fundației sunt ASR Prințul de Wales, Prințesa Marina Sturdza și soprana Felicia Filip. 85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava