Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, a declarat că în cursul zilei de luni a avut o discuție, la București, cu ministerul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, pentru susținerea unor proiecte importante de infrastructură. La discuții a fost prezent și senatorul  USR PLUS, George Mîndruță. „Am solicitat și adus argumente pentru finanțarea din fonduri europene a Autostrăzii A7 București-Suceava-Siret, a Autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș și a centurilor pentru mai multe orașe și municipii din județul Suceava”, a precizat Flutur.

”Am depus un memoriu în vederea finanțării cu fonduri europene a unor proiecte de tipul Poli de Dezvoltare Turistică”

El a mai declarat că în cadrul întâlnirii cu ministrul Cristian Ghinea a depus un memoriu în vederea finanțării cu fonduri europene a unor proiecte de tipul Poli de Dezvoltare Turistică. „Noi avem o asociere a Consiliului Județean  Suceava cu localități din județul Suceava- stațiuni turistice de interes național, prin care am dori să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii în turism. Am în vedere dezvoltarea infrastructurii de căi ferate, introducerea de trenuri pentru turiști sau punerea în valoare a unor obiective cu un potențial turistic însemnat: Salina Cacica, Tabără Bucșoaia, Herghelia Lucina, Hipodromul Rădăuți, Aerodromurile de la Floreni și Frătăuții Vechi. De asemenea, am discutat cu privire la viitoarele programe „Green Deal” pe mediu finanțate din fonduri europene, am discutat despre reconversia zonelor miniere și transformarea lor în zone de interes turistic pornind cu reabilitarea ecologică a zonelor cu mediul afectat. Am dat câteva exemple din județul Suceava de astfel de zone miniere: Leșul Ursului, Iacobeni, Fundu Moldovei, Crucea și Călimani. O alta idee care poate fi avută în vedere în cadrul proiectelor de mediu este realizarea de parcări acoperite cu vegetație”, a spus Flutur. El a mai adăugat că în zilele următoare va continua să aibă întâlni și cu ceilalți miniștri.

Gheorghe Flutur a susținut la București necesitatea finanțării din fonduri europene a autostrăzilor A7 și A8, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava