Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava ar vrea, dacă ar putea, să termine șoseaua de centură a Sucevei de unul singur. Cel puțin asta ar putea să reiasă în urma vizitei în teren de astăzi pe care Gheorghe Flutur a făcut-o alături de consilierii PNL din comisia economică a deliberativului județean. Flutur a venit pe șantier cu o lopată pe care a adus-o special de acasă iar la un moment dat a început să împrăștie balastul pe care constructorul l-a adus pentru lucrările la această centură și a aruncat pietriș sub roțile unui utilaj care nu putea să înainteze.


Gheorghe Flutur a declarat că pentru astăzi a fost programată o vizită a comisiei economice a CJ Suceava la centura municipiului reședință de județ, la care au fost invitați să participe și consilierii PSD, însă aceștia nu au dat curs invitației. Mai mult, președintele CJ Suceava a spus că îl bucură faptul că după ce a anunțat că va avea această vizită în teren, astăzi șantierul centurii era plin de utilaje care au și început să lucreze. Asta în condițiile în care, spune Flutur, la primele ore ale dimineții, utilajele nu erau aduse pe șantier. „În ședința Consiliului Județean din luna ianuarie am discutat multe teme, priorități din județul Suceava. Una dintre ele se referă și la stadiul lucrărilor pe șoseaua de centură, unde suntem astăzi. Comisia economică a CJ Suceava a făcut demersuri la CNAIR pentru a ne explica cum stăm și azi a fost programată o vizită pe teren, consilieri din comisia economică și de la PSD și de la PNL. I-am așteptat la ora 10:00 aici. Dar ce să vezi? Vă recomand să veniți mai des. Au răsărit utilajele astăzi și lucrează. Doamne ajută! Și să nu credeți că e vreo parodie. Mi-am pus dimineață o lopată în mașină. E a mea lopata, de acasă și am zis că vin și eu în șantier să dau o mână de ajutor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur: „Îmi exprim îngrijorarea că din nou intrăm în prelungiri cu centura ocolitoare a Sucevei”

Președintele CJ Suceava, a amintit că pe pe 1 octombrie 2018 s-a semnat contractul de finanțare a lucrărilor, după ce acestea au stagnat timp de șase ani. El a spus că din 2012 nu s-a mai făcut nimic la șoseaua de centură a Sucevei. Flutur a arătat că termen de execuție pentru „bucățica de centură” rămasă, adică 13% din investiția totală, este de nouă luni.

„În iunie expiră acest termen și deja am trecut de jumătatea  intervalului. Avem mai mult de patru luni și jumătate de când s-a semnat contractul. CNAIR mi-a comunicat verbal că anul trecut nu s-a putut lucra și s-a făcut doar circa 10% din lucrare. Îmi exprim îngrijorarea că din nou intrăm în prelungiri cu centura ocolitoare a Sucevei, o investiție care ar ajuta enorm traficul din Suceava. Este o investiție la care deja s-au făcut 16 poduri, viaducte, podețe, lucrări de artă. Nu mai este mult. Carosabilul este turnat, majoritatea asfalt, iar patul drumului este făcut. Ar mai fi ceva lucrări de artă. Știți bine că anul trecut ne-am luptat ca să fie bani în buget pentru că nu se prinseseră. În 2016 am adus bani europeni pe care i-am pierdut pentru centura ocolitoare și lumea tot întreabă când, când când? Și de aceea socotesc ca președinte al CJ Suceava și noi consilieri județeni că avem obligația morală să ne intereseze soarta acestei investiții. Ne interesează chiar dacă liderul PSD a spus că nu am ce căuta pe drumurile naționale. Sunt președintele Consiliului Județean Suceava. Mă interesează și drumurile naționale și județene și comunale și orice investiție din județul Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava: „Faptul că uneori e nevoie să mai împingi lucrurile din spate mă încurajează să vin mai des”

Șeful administrației județene a spus că îl bucură faptul că cele șapte firme care au câștigat licitația pentru finalizarea centurii Sucevei au venit deja la treabă, el adresându-le rugămintea să grăbească lucrările.

„Pentru că măcar anul 2019 să fie anul care să ne aducă vestea bună, finalizarea centurii. Și asta pentru că traficul este blocat. Veniți dimineața la intrare, aici în Suceava, și veți vedea zeci de TIR-uri care vin dinspre Ucraina, Polonia, Rădăuți spre București și intră în oraș. Asta este problema Sucevei și de aceea noi am spus să venim la fața locului să stăm de vorbă.
Chiar dacă nu e o coincidență că astăzi au venit utilajele, pentru că noi ieri am anunțat că vom fi aici, înțeleg că e bine să venim măcar o dată pe săptămână ca să ajutăm”, a spus Flutur. El a precizat că nu vrea să interpreteze răutăcios faptul că dintr-o dată au apărut utilajele pe șantierul centurii Suceava, adăugând că „faptul că uneori e nevoie să mai împingi lucrurile din spate mă încurajează să vin mai des”.

Flutur: La podul de la Verești s-a reluat procedura de licitație

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că în replică față de vizita sa la șoseaua de centură a Sucevei, reprezentanții PSD s-ar fi deplasate la podul de peste râul Suceava din comuna Verești, care este închis.

„PSD nu au vrut să vină aici și îi anunț până la ședința de Consiliu Județean că am stabilit un program de priorități pe drumurile județene, inclusiv la podul de la Verești unde vor să meargă în replică pentru că eu am venit pe centura Sucevei. Acolo la Verești noi am scos lucrarea la licitație. E un pod vechi, o parte l-am modernizat, dar dalele care au căzut trebuie să le refacem. La prima licitație nu s-a prezentat nimeni. Și am scos a doua oară procedura de licitație. Facem tot posibilul să punem în funcțiune acel traseu. Dar am vrut ca să știți că azi noi ne-am dat toți întâlnire aici. Se vede lucru că începe lupta și nu convine să te duci acolo unde nu ai ce arăta. Și atunci am înțeles că ei fac o vizită la podul de la Verești. Acolo suntem în linie dreaptă și o să găsim formula foarte repede pentru a reabilita și acel pod”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a fost însoțit pe centura Sucevei de vicepreședintele instituției, Viorel Seredenciuc și de consilierii liberali Sorina Barbu, Ioan Bădeliță și Eugen Șalar.

Gheorghe Flutur, hotărât să termine șoseaua de centură a Sucevei de unul singur, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava