Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat că își dorește ca în viitorul parc tehnologic din Siret să se întâlnească cercetarea, știința și practica. Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de vineri a analizat lucrările al parcul tehnologic din Siret, realizate printr-un proiect de 4,3 milioane de euro. Flutur a precizat că în cadrul acestui proiect există un parteneriat între Primăria Siret, Consiliul Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare”. „Aici va fi un parc din care din cele 16 hectare câte sunt în total dorim să ridicăm pe aproape un hectar anumite construcții de parc tehnologic,  unde să poată fi puse în aplicare invențiile și inovațiile de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, care este campioană la așa ceva. Dar vrem să realizăm și o legătură între cercetare și producție. E un proiect curajos pe fonduri europene și ăsta este de fapt viitorul. Aici va trebui să se întâlnească cercetarea, știința și practica. Acum se lucrează la finalizarea utilităților, apă, curent electric, gaz metan și canalizare. Și sperăm în perioada următoare să se ridice și acele construcții pe circa 7.000 de metri pătrați”, a declarat Flutur.

Finanțarea acestui proiect  va fi asigurată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa 1. În cadrul proiectului se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și testelor de laborator pentru componente industriale.

Gheorghe Flutur vrea ca în viitorul parc tehnologic din Siret să se întâlnească cercetarea cu practica, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava