MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține că, cel puțin până acum, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, Monica Terteliu, a refuzat să-i fie conferit titlul de cetățean de onoare al orașului, dar și că e bine că doctorița a fost decorată de președintele Klaus Iohannis. De Ziua Națională a României, Monica Terteliu a primit, la Palatul Cotroceni, Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler „în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19”. Primarul a declarat, la Radio Top: „Încă nu am primit lista de la spital cu angajații propuși să devină cetățeni de onoare ai Sucevei, pentru că s-au implicat în combaterea pandemiei. De aceea, am contactat-o personal pe doamna Terteliu să-i cer acceptul să fie cetățean de onoare. M-a refuzat elegant. În modestia ei, a zis că nu-i corect, că mai sunt și alții în spital care ar merita acest titlu și că nu vrea să iasă discuții pe această temă. Monica Terteliu s-a sacrificat, a și trecut prin boală și nu mai zic de câte ori am deranjat-o și am telefonat-o și ziua și la miezul nopții, pentru persoane care erau internate într-o anumită fază de boală și sunau la Primărie”.

Ion Lungu a adăugat: „M-am simțit neputincios când am văzut că președintele Iohannis o decorează pe doamna Terteliu, însă, în același timp, m-am bucurat. Oricum, propunerea mea rămâne deschisă. Voi relua discuția cu managerul spitalului, Alexandru Calancea, pe care de altfel îl apreciez foarte mult. Sunt mulți medici merituoși la Spitalul Județean, dar sunt câțiva care chiar s-au sacrificat, care zi și noapte, aproape 2 ani de zile, au stat la dispoziția bolnavilor de COVID. S-au riscat. Totuși, sunt și mulți care au abandonat lupta împotriva COVID, s-au dat loviți, și-au luat concedii medicale. Or, pe cei care s-au sacrificat, pe cei care au respectat jurământul lui Hipocrate, trebuie să-i respectăm ca atare”.

Primarul Ion Lungu dezvăluie că doctorița Monica Terteliu a refuzat să i se confere titlul de ”Cetățean de Onoare” al Sucevei, 6.7 out of 10 based on 39 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (39 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava