Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a prezentat miercuri într-o conferinţă de presă, o variantă de amplasare a grădiniţei cu program prelungit propusă a se construi în parcul şcolii generale nr.9 din cartierul Obcini. Simularea prezentată de primar pe planşă arată că grădiniţa ar afecta doar 17% din suprafaţa părculeţului. Mai exact ar ocupa doar 225 de metri pătraţi din cei 1.300 cât are parcul. Lungu a precizat că statuia din parc ar rămâne la locul ei iar careul şcolii nu va fi afectat. Nu va fi afectată nici intrarea în şcoală iar intrarea în grădiniţă se va face din strada Gavril Tudoraş pe lângă sala de sport.

Primarul deranjat de vehemenţa unor profesori

Primarul s-a arătat deranjat de vehemenţa unor cadre didactice de la şcoala 9 care se opun construirii grădiniţei cu program prelungit subliniind că aceasta este extrem de necesară în condiţiile în care singura grădiniţă din Obcini cea de pe strada Slătioarei este supraaglomerată funcţionând în două schimburi. „Am exploatat toate variantele şi nu am găsit alta mai bună. Profesorii de acolo au recomandată să facem grădiniţa la ANL. Nu putem pentru că este un teren cu destinaţie specială pentru care ne trebuie HG. Asta poate dura ani de zile. Cu tot respectul pentru profesorii de acolo şi faţă de elevi ei au depus un memoriu. Nu mă deranjează însă dar 80% dintre semnături sunt ale elevilor. E spun că nu trebuie să obturez drepturile elevilor. Nu intenţionez aşa ceva. Sunt lucruri care mă deranjează însă. Oameni din învăţământ spun că nu este nevoie de grădiniţă şi se opun. E total neadevărat. E necesară o grădiniţă cu program prelungit în Obcini. Spun că tăiem parcul ca să facem grădiniţă. Nu este adevărat. Vor fi 2 ari din 13 afectaţi. Vrem să protejăm parcul cât mai mult”, a declarat Lungu.

Lungu: „Cu puţină bunăvoinţă, maturitate trebuie să facem toţi câte un mic compromis”

Primarul a accentuat faptul că este ultima şansă să se poată construi o grădiniţă cu fonduri europene în cartierul Obcini subliniind că proiectul trebuie depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est de la Piatra Neamţ până pe 4 octombrie. Consiliul Local Suceava discută în şedinţa de joi, 31 august, dacă dă sau nu acordul de principiu pentru construirea grădiniţei în curtea şcolii 9. Ion Lungu speră ca votul să fie unul pozitiv arătând că „cu puţină bunăvoinţă, maturitate trebuie să facem toţi câte un mic compromis”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava