Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernatoarea statului Rhode Island, Gina Raimondo, a salutat trecerea a 100 de ani de la Marea Unire printr-o proclamație în care remarcă realizările României și faptul că țara noastră este un prieten apropiat, de încredere și partener al Statelor Unite, relațiile dintre cele două țări fiind bazate pe valori comune. De asemenea, este remarcată contribuția generațiilor de româno-americani la cultura și economia națiunii americane.

“Legăturile dintre statul Rhode Island și România s-au dezvoltat și sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a comunității deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat”, se arată în textul proclamației.

Proclamația statului Rhode Island a fost salutată de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, care a apreciat mesajul transmis de către Gina Raimondo. “Proclamația onorează un moment cardinal pentru evoluţia României, Marea Unire de la 1918, la care românii din America și președintele SUA de atunci, Woodrow Wilson, au avut o contribuție esențială”, a arătat ambasadorul George Cristian Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Rhode Island este cel de al nouăsprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

Informații suplimentare:

Statul Rhode Island, al cărui nume oficial întreg este Statul Rhode Island și Plantațiile Providence, a fost prima dintre cele treisprezece colonii care a renunțat la supunerea față de coroana britanică, la 4 mai 1776. La 9 februarie 1778, Rhode Island devenea al patrulea stat independent care a ratificat acordul dintre cele 13 colonii care a servit drept prima Constituție. Rhode Island a refuzat inițial să ratifice actuala Constituție a SUA în 1787, documentul fiind aprobat abia la 29 mai 1790.

Rhode Island este cel mai mic stat dintre statele americane, este cel de-al șaptelea cel mai puțin populat stat și al doilea cel mai dens populat. Economia statului se bazează pe serviciile din domeniul sănătății, turism și construcțiile navale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava