Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul României a deblocat situaţia de la Municipiul Rădăuţi, datorată problemelor de legalitate şi dizolvării consiliului local şi care a condus la multe neajunsuri în ceea ce priveşte viaţa cetăţenilor şi actul administrativ local.
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României s-a modificat Legea administraţiei publice locale nr. 215/2007 în sensul în care, în cazul dizolvării consiliului local, acesta se reconstituie din membrii supleanţi. Practic acest lucru presupune ca după convocarea prefectului, noul consiliu local reconstituit să îşi aleagă un viceprimar cu atribuţii de primar interimar care va avea toate prerogativele legale pentru a semna certificate de urbanism, autorizaţii de construire, iar consiliul local va putea rectifica bugetul propriu pentru a asigura resursele financiare pentru buna funcţionare a municipiului, inclusiv pentru Spitalul Municipal Rădăuţi. Totodată, ajutoarele de încălzire vor putea fi plătite către toate persoanele care beneficiază de acest drept.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a ţinut să mulţumească Guvernului României pentru deblocarea Municipiului Rădăuţi.

“Vreau să mulţumesc Guvernului României pentru că a reuşit să găsească formula legală de deblocare a unei situaţii care părea imposibilă şi anume aceea în care un municipiu să aibă primarul suspendat din funcţie, consiliul local dizolvat şi să nu existe secretar numit în urma unui concurs de ocupare a funcţiei publice. Doresc, în plus să îi mulţumesc Primului Ministru, Victor Ponta, care mi-a dat posibilitatea să particip la şedinţele pregătitoare pentru şedinţa de guvern de astăzi şi să pot explica astfel situaţia de la Rădăuţi, Ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, Ministrului Dezvoltării Regionale şi a Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh şi Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, cărora doresc să le mulţumesc în egală măsură.” a declarat Cătălin Ioan Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava