Concert pascal
MOPAN Suceava

Recent reveniți în patrie de la Podgorica (Muntenegru), acolo unde au reușit să cucerească campionatul european universitar, handbaliștii suceveni au prezentat trofeul în incinta Universității „Ștefan cel Mare”, în cadrul unei manifestări la care au mai participat primarul Ion Lungu, rectorul Valentin Popa, membri ai senatului unității de învățământ sucevene și reprezentanții presei locale.

Performanța obținută a fost răsplătită de conducerea USV cu o bursă în valoare de 100.000 lei, în vreme ce Balazs Botond, MVP-ul competiției din Muntenegru, a fost premiat și cu o bursă individuală.

„Este o întâlnire cu scopul de a-i felicita pe campioni. Cred că sunteți fericiți pentru performanța obținută și sunt sigur că veți ajuta și în anii următori clubul cu performanțele voastre. Este un succes important și să știți că suntem mândri de voi. Acum nu ne rămâne decât să sperăm ca pe viitor să putem găzdui și noi un turneu final de campionat european universitar după ce se vor încheia lucrările la sala polivalentă din Suceava”, a declarat rectorul Valentin Popa.

Următorul care a luat cuvântul a fost edilul Sucevei, Ion Lungu:

Sunt bucuros că parteneriatul dintre Consiliul Local și Universitatea <Ștefan cel Mare> se dovedește un proiect de succes, care generează performanță. Jucătorilor, campionilor europeni, le transmit că se bucură de tot respectul comunității noastre și le doresc mult succes în continuare”.

Echipa Universității „Ștefan cel Mare” s-a bazat la Europenele de la Podgorica pe următorul lot de jucători: Dragoș Podovei, Ionuț Șoldan – Botond Balazs, Claudiu Lăzurcă, Alex Dascălu, Alexandru Focșăneanu, Cosmin Lupu, Alexandru Reuț, Iulian Roșu, Adrian Urdă, Albert Vizitiu, Daniel Stanciuc, Alexandru Bologa. Antrenori: Răzvan Gavriloaia și Iulian Andrei. Kinetoterapeut: Octavian Andreica.

În finală, formația suceveană a învins Universitatea „Coasta de Azur” din Nisa, Franța, la capătul unui joc extrem de echilibrat, plin de suspans. După 31-31 (13-16) la finalul celor 60 de minute, sucevenii s-au impus în prelungiri cu scorul general de 37-36.

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a mai câștigat titlul european universitar în 2017, la Malaga (Spania), și în 2022, la Lodz (Polonia).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava