Concert pascal
MOPAN Suceava

Atmosferă de mare meci în sala ”Dumitru Bernicu” din Suceava la disputa decisive din ultima etapă a sezonului competițional 2022-2023 al Ligii Naționale de handbal masculine. Pentru a putea evita barajul de menținere în primul eșalon valoric, CSU din Suceava avea nevoie de victorie în partida cu HC Buzău sau putea spera ca HC Vaslui să piardă acasă cu CSM Focșani.

Până la final, în mod neașteptat s-a ajuns la varianta a doua.

Iubitorii handbalului sucevean au venit la meci îmbrăcați în alb și au susținut echipa favorite va întotdeauna, la maxim”

Handbaliștii pregătiți de Petru Ghervan, ajutat de Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei au făcut o primă repriză de senzație și au condus la pauză cu 19-14. Ba mai mult, au avut și 20-14 în debutul părții secunde.

Dom păcate, echipa suceveană nu a reușit să-I ferească pe cei prezenți în sală de emoții și s-au ”tăiat”, ca de obicei am putea spune în acest sezon. Buzoienii au egalat și au avut și 30-29 pe final, rezultat la care CSU din Suceava era clar la barajul de menținere în Liga Națională. Șansa le-a surâs sucevenilor care au egalat la 30, iar CSM Vaslui a pierdut 27-18 în fața celor de la CSM Focșani.

Așadar, CSU din Suceava s-a salvat de la câteva partide suplimentare nedorite și va evolua și în sezonul viitor în primul eșalon valoric al handbalului masculine românesc.

Din nefericire nu a făcut-o până la final grație forțelor proprii, cumva, ci datorită victoriei celor de la Focșani la Vaslui.

A fost un sezon dificil pentru CSU din Suceava care a avut un ghinion teribil în unele partide și o sumedenie de accidentară grave în lot. Totuși, faptul că nu a reușit în cel puțin opt partide să gestioneze avantajul avut pe tabela de marcaj pe final de meci, trebuie să dea de gândit. În al doilea rând, ese nevoie de o strategie bună pentru viitorul sezon competițional, dacă ne gândim doar la faptul că Daniel Stanciuc va juca la anul la Dinamo, iar cel mai prolific jucător al echipei CSU din Suceava a fost veteranul Răzvan Gavriloaia care va împlini 40 de ani!

Oricum, s-a terminat încă un campionat și Suceava are în continuare echipă de handbal în Liga Națională.

CSU SUCEAVA – HC BUZĂU 30-30 (19-14)

Arbitri: Ioan Barbu / Gabriel Badiu

CSU din Suceava: Makaria, Simulescu, Podovei – Gavriloaia 12, Balazs 8, Kbilashvili 5, Csog 2, Stanciuc 1, Zarițchi 1, Bologa 1, Ștefan, Radu, Vizitiu, Lupu, Bruj, Dascălu. Antrenori: Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu.

HC Buzău: Tcaciuc, Crăciunescu – Anton 8, Mitrovic 6, Barros 6, Glendza 4, Broască 3, Dumitrana 2, Păunescu 1, Mane, Sadovyi, Păunescu, Juskenas, Meduric, Bejinariu, Iordachi. Antrenor: Gabriel Armanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava