Concert pascal
MOPAN Suceava

“Lecția terorii transpusă în limbaj cinematografic. Un film artistic în care personajele vor întruchipa iadul „experimentului Pitești“. Cutremurătoarea transformare din om în bestie a deținuților care au pactizat cu regimul comunist, în speranța eliberării, devenind călăi pentru colegii de celulă”

Echipa care lucrează la acest proiect, actorii şi partenerii săi lansează Campania de Strângere de Fonduri pentru realizarea etapei de producţie a lung-metrajului ‘Herman – omul din spatele terorii’. Filmul aduce la lumina (‘reflectoarelor’) evenimente petrecute între anii 1942- 1954, evenimente care nu au fost niciodată puse în imagini.

Povestea începe cu momente din viaţa socială a anilor 1942-1948 (zona Moldovei, Iaşi), aduce în prim-plan psihologia umană şi culminează cu punerea în imagini a ‘fenomenului re-educării’ în România (1948-1954). Reconstituirea evenimentelor petrecute în această perioada s-a realizat în urma unei documentări de arhivă amănunţite, de mai bine de trei ani.

Este un proiect initiat de Victoria Baltag (regizoare), care a dus la formarea unei echipe de şase membri (Alexandra Axinte – scenarist, Marius Donici – operator imagine, Cosmin Dumitrache – operator imagine, Ştefan Săndulescu – compozitor, Vlad Feneşan – post producţie) iar în prezent sunt implicaţi un număr de peste 60 de persoane (staff, actori şi parteneri).

Campania se realizează prin cea mai mare platformă on-line de strângere de fonduri de pe glob (www.indiegogo.com ). INDIEGOGO este un website care susţine şi recunoaşte proiecte independente în difertie domenii, ce pot fi sprijinite financiar de către donatori din întreaga lume. În prezent, vizibilitatea INDIEGOGO se extinde la 224 de ţări şi depăşeşte un număr de cincisprezece milioane de persoane. De asemenea, platforma sprijină iniţiative independente ale femeilor (47% dintre campaniile de mare succes sunt iniţiate de către femei). Campania va fi lansată live, în timpul conferinţei de presă, în prezenţa organizatorilor proiectului, a partenerilor, a actorilor şi a Dumneavoastră, jurnaliştii.

Proiectul ‘Herman – omul din spatele terorii’ a început în 2012 cu etapa de documentare (consultarea materialelor de arhivă ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, ziare, cărţi şi materiale audio- video de specialitate, interviuri, etc.). Filmul se află lafinalul etapei de dezvoltare – paşii care cuprind: scriere scenariu, regie, casting, locaţii, costume, echipa de filmare, coregrafie, prostetica, etc., fiind finalizate sau în curs de finalizare. Filmările încep pe 22 iunie la Iaşi.

‘Peste ani, se vor ridica oameni care vor spune că aceste orori ale istoriei noastre nici nu au existat’ – îmi spunea cineva în timpul unui interviu. Iată de ce un material vizual, o reconstituire a ceea ce a fost (trecut care ne este aproape străin nouă, tinerilor, şi chiar celor din generaţiile anterioare) este necesar. – Victoria Baltag, regizoare.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:

office@hermanfilm.com

Victoria_baltag@yahoo.com

Victoria Baltag Production CUI:29243504 NRC:J40/12486/2011

Sursă foto: www.facebook.com/HermanTheManBehindTheTerror

‘Herman – omul din spatele terorii’- primul lung metraj despre ‘Experimentul Piteşti’ se filmează începând din iunie 2015, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava