Concert pascal
MOPAN Suceava

Începând cu 11 aprilie 2017, campionul mondial de tenis Horia Tecău este noul Ambasador Național pentru UNICEF în România, alăturându-se altor sportivi și celebrități care dețin acest titlu.

Horia Tecău este mai mult decât un campion mondial la tenis, el este și un campion pentru copii. El militează de mai mulți ani pentru copii și pentru accesul lor la sănătate și educație de calitate”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România. „Ne bucurăm să îl avem alături pe Horia în calitate de Ambasador Național pentru UNICEF în România. Împreună putem convinge și mai mulți oameni că educația trebuie să fie o prioritate dacă vrem copii fericiți și un viitor mai bun pentru noi toți”, a adăugat Sandie Blanchet.

Horia Tecău sprijnă de mai mulți ani copiii din România, alăturându-se de curând inițiativelor UNICEF, dar și ale altor organizații non-guvernamentale care sprijină copiii, prin timpul și renumele său, activități private și donații.

Sunt onorat să fiu desemnat Ambasador Național pentru UNICEF în România și mă angajez să sprijin respectarea drepturilor copilului și, în special, accesul tuturor copiilor la grădiniță și la școală”, a declarat Horia Tecău. „Din viața mea de sportiv am învățat că este nevoie de eforturi pe termen lung și de o echipă pentru a obține cele mai bune rezultate. Pentru copiii din țara noastră trebuie să ne unim eforturile ca ei să primească o educație incluzivă de calitate și să își atingă visurile”, a completat Horia Tecău.

Alături de ambasadori internaționali ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams și de ambasadorii naționali Andreea Marin, Gheorghe Hagi și de Smiley, Horia va aduce în atenția publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel încât drepturile lor să fie respectate și să aibă șansa la o viață mai bună.

Horia s-a alăturat pentru prima oară echipei UNICEF în România în decembrie 2016 când a susținut eforturile organizației internaționale de a atrage și recruta Mesageri UNICEF, persoane care să convinga în stradă persoanele pentru a face donații lunare pentru copiii vulnerabili din România și de la nivel internațional. Recent, Horia a vizitat comuna Motoșeni din județul Bacău, una dintre cele 45 de comunități unde UNICEF în România implementează programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. El a vrut să cunoasca munca UNICEF la nivel local, în județul Bacău. În comuna Motoșeni, Horia a întâlnit copii frumoși, educați, cuminți, a cunoscut profesioniști de la nivel local și cadre didactice bine pregătite, care își fac munca cu multă dragoste și din pasiune.

„Ce am văzut că se întâmplă în Bacău îmi dă motivația și speranța că toți copiii din România pot crește alături de părinții lor, se pot bucura de iubire și protecție, pot merge la grădiniță și la școală pentru a-și atinge potențialul maxim”, a mărturisit Horia Tecău.

În cei 14 ani de carieră ca jucător profesionist de tenis, Horia Tecău a câștigat 30 de titluri mondiale. Printre cele mai prestigioase se numără: Dubai 2017, Madrid 2016, Wimbledon 2015, Turneul Campionilor 2015, Australian Open 2012, Cincinatti 2012, Auckland 2010. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, Horia a reprezentat România alături de Florin Mergea și a scris istorie, câstigând medalia de argint, prima medalie olimpică a tenisului românesc.

De mai bine de 50 de ani UNICEF colaborează cu celebrități pentru a aduce în atenția publică nevoile copiilor din întreaga lume. Aceste personalități publice contribuie prin diverse acțiuni la protejarea drepturilor copilului și sprijină copiii vulnerabili să aibă o viață mai bună. Prin atragerea atenției asupra problemelor cu care se confruntă copiii, prin contribuția în ceea ce privește mobilizarea de resurse și prin influențarea politicilor publice, celebritățile care colaborează cu UNICEF transmit un mesaj clar: copiii sunt o prioritate.

Despre UNICEF în România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Horia Tecău

Performanță

În cei 14 ani de carieră ca jucător profesionist de tenis, Horia Tecău a câștigat 30 de titluri mondiale. Printre cele mai prestigioase se numără: Dubai 2017, Madrid 2016, Wimbledon 2015, Turneul Campionilor 2015, Australian Open 2012, Cincinatti 2012, Auckland 2010.

În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, Horia a decis să reprezinte România alături de Florin Mergea și să scrie istorie, câștigând medalia de argint, prima medalie olimpică a tenisului românesc.

Anul 2015 i-a adus clasarea pe locul 1 mondial la dublu, alături de partenerul său Jean-Julien Rojer de origine olandeză. Este primul jucător român de tenis care a reușit această performanță după Ilie Năstase care a obținut titlul în 1973.

Prima participare la o Olimpiadă, Jocurile Olimpice de la Londra 2012, i-a adus lui Horia marea onoare de a fi desemnat portdrapelul delegației României. Pentru echipa “națională” a României, tenismenul român a avut 23 de selecții dintre care 13 victorii.

Horia a fost numărul 1 mondial la juniori în proba de dublu, câștigând titlul la Wimbledon doi ani consecutivi, la 17 și 18 ani, alături de partenerul și prietenul său Florin Mergea.

Horia a început să practice tenisul la vârsta de șase ani. La 10 ani a devenit pentru prima dată campion național, iar la 14 ani campion european la dublu.

Alături de copii

Horia crede că tenisul i-a oferit multe. De aceea, vrea, la rândul său, să dea înapoi sportului și copiilor care practică tenisul ceva din experiența sa. Atunci când are timp liber, îi place să meargă la clubul de tenis, să joace sau să stea de vorbă cu copiii, să îi motiveze.

În 2016, Horia a lansat cartea Viața în ritm de Tenis cu scopul de a atrage copiii către lectură și sport împărtășindu-le din învățăturile pe care le-a primit la rândul său de-a lungul anilor.

Din anul 2011, în fiecare an în luna decembrie, Horia organizează Kids day, evenimente de joacă pentru 300 – 400 de copii.

Când s-a gândit la posibilitatea de a se implica și de a ajuta, prima dată s-a gândit la copii, acei copii care au cel mai mult nevoie de ajutor. Horia a decis să doneze echipamente și timpul său pentru a ajuta diferite fundații să strângă bani pentru cazuri sociale. A făcut donații către Spitalul Judetean Constanța și către Spitalul Judetean Arad prin care s-au achiziționat echipamente medicale în folosul secțiilor care se ocupă de copiii născuți prematur.

Horia își dorește să creeze o Școală de Tenis care să formeze copii fericiți și sănătoși, obișnuiți cu disciplina și munca în echipă, și nu neapărat campioni.

Familie

Horia s-a născut la 19 ianuarie 1985 la Brașov și a copilărit la Constanța unde s-a mutat cu părinții săi doi ani mai târziu. Tatăl său, Romeo Tecău, fost jucător de baschet, l-a încurajat să facă bine și școală și sport, spunându-i că un sportiv mai inteligent și mai educat va avea rezultate mai bune și, tot așa, un elev mai disciplinat și perseverent va fi automat un elev mai bun. De la mama sa, Dorinela, Horia a învățat disciplina. Ea l-a convins și că performanța în sport trebuie însoțită de rezultate bune la școală. Horia are un frate mai mare cu aproape doi ani, Andrei, primul lui competitor, dar și cel care i-a fost mereu alături și l-a încurajat.

Cine sunt Ambasadorii Naționali pentru UNICEF în România?

Ambasadorii Naționali pentru UNICEF în România sunt personalități publice renumite care depun eforturi pro bono și pe termen lung pentru a determina publicul larg şi sectorul în care activează să sprijine copiii din România și de la nivel internațional.
Sunt voluntari care au talentul unic de a ajunge la inimile oamenilor prin pasiunea şi implicarea lor.
Unii dintre ei lucrează alături de UNICEF de multă vreme, dând dovadă de un angajament deosebit faţă de copii, în special față cei mai vulnerabili, şi de organizaţie.

Rol şi responsabilităţi:
•    Sunt devotați misiunii UNICEF, doresc să cunoască şi sunt informați asupra programelor UNICEF în România.
•    Sunt pregătiți să se implice în două sau trei evenimente şi activităţi importante pe an.
•    Îşi canalizează eforturile pentru a promova drepturile copiilor.

Condiţii:
•    Respectă valorile şi principiile prezentate în Carta ONU, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Convenţia privind Drepturile Copilului şi alte publicaţii emblematice pentru UNICEF.
•    Nu îşi vor asocia numele cu organizaţii sau companii a căror activitate contravine misiunii UNICEF şi politicii sale etice.
•    Sunt conştienți de importanţa umanitară şi neimplicarea politică a UNICEF şi nu o vor compromite. În cazul în care îşi asumă angajamente politice, va trebui să renunţe la poziţia de Ambasador Național.

UNICEF în România are următorii Ambasadori Naționali: Andreea Marin, numită în 2006, Gheorghe Hagi, numit în 2008, Andrei Tiberiu Maria (Smiley), numit în 2013, iar din aprilie 2017, se alături și Horia Tecău.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava