Concert pascal
MOPAN Suceava

În medie, o ființă umană doarme timp de o treime din viață, adică aproximativ 25 de ani. Acest lucru este mai mult decât timpul petrecut în mașină (aproximativ 4 ani). Și totuși, avem tendința de a ne alege vehiculul mai conștiincios decât salteaua. Paradox? Nu, este vorba de o neînțelegere: majoritatea celor care dorm nu știu că o mare parte din calitatea somnului lor (și, prin urmare, a recuperării și, prin urmare, a performanțelor lor fizice și intelectuale) depinde de virtuțile așternutului. Dar de ce o saltea bună, de exemplu o saltea Previ, garantează un somn mai liniștit?

Susținerea corpului

Legăturile dintre calitatea somnului și calitatea saltelei se manifestă la mai multe niveluri. În primul rând, există rolul saltelei de pat în susținerea și confortul corpului. Nu numai că greutatea este distribuită neuniform în corp, dar ne schimbăm și poziția de câteva zeci de ori în fiecare noapte. Aceasta este o provocare constantă pentru o saltea Previ, de exemplu: ea trebuie să fie capabilă să compenseze această distribuție și schimbările de poziție prin susținerea mai fermă a zonelor mai ușoare și prin descărcarea de greutate a zonelor mai grele. O saltea bună, cum ar fi o saltea Previ, vă permite să găsiți echilibrul potrivit, care este o condiție prealabilă pentru o poziție naturală și confortabilă a corpului și pentru un somn mai bun.

În schimb, o saltea proastă poate avea consecințe grave asupra stării dumneavoastră fizice. Problemele legate de suport și amortizare pot duce la dureri musculare. Nu este neobișnuit să vă treziți cu dureri și „probleme de spate” atunci când dormiți pe o saltea veche sau de proastă calitate – acesta este unul dintre semnele care indică faptul că este timpul pentru o schimbare. Un confort bun este, prin urmare, esențial pentru calitatea somnului, dar depinde în mod specific de persoana care doarme: salteaua ideală va fi mai mult sau mai puțin moale/fermă, în funcție de tipul de corp și de nevoile dumneavoastră.

Gestionarea stresului

Apoi, oricât de surprinzător ar fi, există modul în care salteaua vă va atenua stresul și anxietatea. Problemele de somn afectează mai mult de una din trei persoane, insomnia fiind principala preocupare (care afectează 22% dintre femei și 15% dintre bărbați). Dificultățile în găsirea somnului sunt de obicei cauzate de situațiile stresante trăite în timpul zilei. Altfel spus, avem tendința de a ne duce grijile sub plapumă, un obicei neplăcut (inconștient, desigur) care ne distruge nopțile. Astfel, atunci când salteaua este incomodă, face un zgomot infernal la cea mai mică mișcare sau este rece ca o bucată de gheață la culcare, nu vă ajută să vă relaxați.

Calitatea saltelei are un impact uimitor asupra bunăstării dumneavoastră. O lenjerie de pat bună ajută la combaterea stresului și a anxietății acumulate în timpul zilei, pe de o parte pentru că te face să te simți bine, iar pe de altă parte pentru că dormi bine. Confortul pe care îl simți atunci când te întinzi, la care se adaugă beneficiile unui somn recuperator, favorizează un fel de „resetare” a contorului de stres, astfel încât te trezești în formă și uitând (aproape) totul despre grijile din ziua precedentă.

Dormi mai bine (și mai mult)

În cele din urmă, există un efect al saltelei asupra vitezei de adormire și a profunzimii somnului. Poate că nu știți, dar s-a dovedit că adormiți mai repede și vă bucurați de un echilibru mai bun între somnul lent și somnul profund atunci când vă culcați pe o saltea de bună calitate, cum ar fi o saltea Previ, care este încă viabilă (adică nu a atins limita de viață de 10 ani).

O saltea de pat nouă și adaptată reduce activitatea musculară în timpul nopții și înjumătățește numărul de micro-deșteptări pe care le au toți cei care dorm în timpul somnului. Acest lucru înseamnă că dormiți mai bine în același interval de timp, rezultând un somn mai odihnitor și o trezire mai dinamică. Și pentru că adormiți mai repede, dormiți mai mult timp. Și dacă vă place să vă culcați mai devreme pentru a profita de confortul așternutului – un obicei comun printre proprietarii de saltele încălzite – atunci nopțile dvs. sunt cu atât mai profitabile. Nu uitați că durata medie de viață a unei saltele este de 10 ani. Și că pragul dincolo de care confortul său începe să se deterioreze cu adevărat (atât din punct de vedere al confortului, cât și, mai ales, al igienei) este stabilit la 7 ani.

După cum puteți vedea, un somn bun depinde de o saltea bună. Totuși, nu vă grăbiți să cumpărați saltea. Este esențial să încercați produsul pentru a-l găsi pe cel care vi se potrivește, cum ar fi o saltea Previ.

Importanța unei saltele pentru o odihnă bună: cum poate influența aceasta calitatea somnului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava