Concert pascal
MOPAN Suceava

A patra ediție a dezbaterii „Oprește cancerul de col uterin” va avea loc, pe 25 ianuarie 2017, de la ora 17:00, în Aula din corpul E al Universității ”Ștefan Cel Mare” Suceava. Acțiunea marchează a 11 săptămănă de prevenire a cancerului cervical, sărbătorită la nivel european între 22 și 28 ianuarie, la inițiativa Asociației Europene pentru Cancerul Cervical.

Invitații evenimentului de la Universitate sunt: doctorii Irina Badrajan, Maria Bucșineanu, Laura Coca, Aurelia Dobromir, Cătălina Zorescu, Adriana Hapenciuc, Dan Dumitrache, Cristian Irimie, Florin Haidamac și psihologul Irina Anda Babău. Vor fi acolo și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar vin și femei care au învins cancerul de col uterin și-ți povestesc experiența lor. În cadrul evenimentului, se vor face donații pentru o bolnavă de cancer cervical cu probleme financiare. Un eveniment al Televiziunii Intermedia Suceava.

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin fost lansată de Asociația Europeană pentru Cancerul Cervical ca o oportunitate pentru educaţia populaţiei în privinţa simptomelor, a etiologiei/factorilor de risc şi a modalităţilor de prevenire. Cancerul de col uterin reprezintă una dintre cele mai frecvente forme de cancer la femeile active, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani.

România se situează în primele locuri printre țările europene în ceea ce privește mortalitatea cauzată de această maladie. Este foarte importantă depistarea precoce a cancerului de col uterin, pentru că atunci se poate vindeca. ”Educaţia populaţiei feminine, creşterea accesului şi îmbunătăţirea calităţii programelor de screening în grupul femeilor cu risc ridicat de peste 30 de ani, sunt componentele cheie ale eficientizării programelor pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin”, arată Institutul Național de Sănătate Publică.

Împreună putem să oprim cancerul cervical! Te invităm să afli cum, pe 25 ianuarie 2017, de la ora 17:00, în Aula din corpul E al Universității ”Ștefan Cel Mare” Suceava!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava