Concert pascal
MOPAN Suceava

De-a lungul anului 2021, Asociația Mana Cerească a finalizat a 2-a casă din cadrul Centrului de bătrâni Sfinții Martiri Brâncoveni din satul Lada, comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman, a construit 3 case pentru 3 familii, a renovat 2 case în urma unor incendii, a oferit zilnic peste 80 de porții de mâncare, a oferit sprijin financiar pentru intervenții și tratamente medicale și s-a implicat în susținerea tinerilor în continuarea studiilor.

Unul dintre cele mai ample proiecte dezvoltate de asociație este Centrul de îngrijire bătrâni Sfinții Martiri Brâncoveni unde au fost ridicate 3 locuințe sociale, dintre care 2 funcționează, iar a 3-a este la roșu.

“Anul acesta am reușit să finalizăm casa socială numărul 2 în care locuiesc bătrâni singuri și neputincioși. La Centrul de îngrijre bătrâni Sfinții Martiri Brâncoveni sunt 25 de bătrâni care sunt cazați, majoritatea de pe stradă, unde li se oferă 3 mese și 2 gustări, medicamente și tot ce este necesar.

Am construit 3 case pentru 3 familii. Am renovat 2 case în urma unor incendii. Cantina socială oferă zilnic o masă caldă, peste 80 de porții, pentru copiii și bătrânii din satul Lada și din vecinătate. Prin Asociația Mana Cerească venim în sprijinul tuturor celor care au nevoie de ajutor”, spune Părintele Florin Danu, cel care a fondat Asociația Mana Cerească.

Cu 10 angajați și circa 5 voluntari, Asociația Mana Cerească se implică în îmbunătățirea stilului viață și condițiilor de trai ale localnicilor, precum și extinderea orizonturilor copiilor din localitate prin acces la educație și dezvoltare de spirit civic.

Sprijin pentru educație

Asociația Mana Cerească asigură costurile lunare pentru internat, cămin și transport pentru câțiva copii, asigură taxele la facultate pentru câțiva studenți, oferă burse pentru cei cu rezultate bune la învățătură, ajută familiile nevoiașe cu alimente, medicamente și lemne.

Sprijin pentru sănătate

Asociația Mana Cerească se implică în menținerea sănătății localnicilor și îi încurajează să meargă la medic pentru a preveni riscul bolilor. În acest sens, în colaborare cu un centru medical, localnicele din localitate au beneficiat de ecografii gratuite în vederea prevenirii cancerului de sân și de col uterin. De asemenea, asociația coordonată de Părintele Florin Danu oferă suport financiar pentru diverse intervenții chirurgicale și tratamente medicale.

Acțiuni ecologice

O altă activitate în care se implică asociația este cea de protejare a mediului înconjurător. Astfel a luat naștere proiectul „Satul meu curat”. “Împreună cu o parte din beneficiarii Centrului Social Sf Nectarie am reușit în două ore să strângem 30 de saci de gunoi aruncat pe marginea drumului”, spune Părintele Florin Danu.

Obiective 2022

Pentru anul viitor, Asociația Mana Cerească își dorește sa construiască o anexă la cele 3 case din cadrul Centrului de îngrijire bătrâni Sfinții Martiri Brâncoveni, care va avea bucătărie, sala de mese, cameră frigorifică și depozit. De asemenea, Părintele Florin Danu, echipa asociației și voluntarii acesteia au în plan dotarea clădirilor cu panouri fotovoltaice (solare) și deschiderea unei linii de preparare de gem, dulceață și zacuscă.

Despre Asociația Mana Cerească

Asociația Mana Cerească a fost înființată în anul 2011 și a luat naștere din dorința Părintelui Florin Danu de a veni în sprijinul comunității din localitatea Lada din județul Teleorman, unde este preot de 11 ani.

Asociația Mana Cerească are ca scop ajutorarea familiilor nevoiașe, a bătrânilor, a tinerilor și a altor persoane atât din localitate, cât și din vecinătate, care necesită orice fel de ajutor.

http://www.mana-cereasca.ro

https://www.facebook.com/AsociatiaManaCereascaSatLada

https://www.facebook.com/danu.florin

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava