MOPAN Suceava

O credincioasă cere lămuriri de la arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, despre păcatul de a dansa. ”Participând la o discuție, a apărut o contrazicere despre faptul dacă este păcat a dansa. Fiind scris în îndreptarul de spovedanie că este păcat a dansa… și a purta verigheta. Contra argument pentru acest lucru au venit mai multe evenimente care, fiind organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinției voastre, s-a și dansat (adevărat că pe muzica populară), a întrebat enoriașa.

”Cum să fie păcat să porți verigheta, când aceasta este pusă pe deget, atunci când te logodești, de mâna preotului ajutat de nași? Cât despre dans? Canoanele interzic dansurile lascive, nu pe cele care reprezintă cultura unui popor. Faptul că tinerii ascoreni au dansat, îmbrăcați în costume populare, arată că sunt persoane atașate de tradițiile populare și nu se dezmint de moștenirea culturală a poporului nostru”, a răspuns IPS Calinic.

 

Înaltpresfințitul Calinic despre păcatul de a dansa: ”Canoanele interzic dansurile lascive, nu pe cele care reprezintă cultura unui popor”, 8.0 out of 10 based on 22 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (22 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava