Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, cu ocazia Zilei Sustenabilității în România, o întâlnire cu reprezentanți ai Asociației Tăsuleasa Social, în scopul găsirii unor soluții prin care traseul Via Transilvanica, un proiect de traseu turistic pedestru de lungă distanță care traversează România, inspirat de alte exemple din Europa și din lume, să poată fi dezvoltat și pus în valoare.

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe reprezentanții Asociației pentru succesul obținut recent de acest proiect, care a primit Premiul Publicului la European Heritage Awards 2023, iar acum poate fi parcurs și virtual, pe Google Maps.

Această recunoaștere spune multe despre interesul și suportul generat de acest proiect atât în țară, cât și peste hotare. Șeful Executivului s-a declarat un susținător al continuării acestui model de dezvoltare durabilă a turismului lansat în 2018 de Asociația Tăsuleasa Social. În acest sens, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat sprijinul pentru asigurarea cadrului legal prin care Via Transilvanica să fie recunoscut ca traseu pedestru de interes național și să beneficieze de sprijin pentru a fi continuat, inclusiv prin corelarea planurilor sale dezvoltare cu Strategia Națională din Domeniul Turismului și cu Strategia Națională de Dezvoltare a Ecoturismului.

”Guvernul este un partener deschis al inițiativelor societății civile și al comunităților locale. Via Transilvanica poate deveni un real motor de regenerare și de dezvoltare economică pentru zonele rurale care și-au păstrat nealterate patrimoniul natural, arhitectura și tradițiile. Este un model de sustenabilitate în turism pe care îl putem multiplica și prin proiecte similare viitoare, de care românii să se simtă mândri”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, care a apreciat că dezvoltarea și promovarea acestui proiect ar putea fi perfect integrată în campania demarată deja ”Cumpără românește”.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, secretarul de stat Roxana Mînzatu și consilierul de stat Mihaiela Frăsineanu.

Din partea Asociației Tășuleasa Social au participat președintele Asociației, Alin Ușeriu, și Marcel Iureș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava