MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, astăzi, o întrevedere cu ministrul israelian al Egalității Sociale, Gila Gamliel, și secretarul general al Organizației Mondiale pentru Restituirea Proprietăților Evreiești, Colette Avital. La întrevedere a participat, alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi.

Întrevederea are loc la scurt timp după conferința privind lupta împotriva antisemitismului  organizată, la Bruxelles, sub egida  Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, și în contextul în care combaterea antisemitismului face parte din prioritățile mandatului României la președinția rotativă a Consiliului.

Discuțiile s-au purtat în jurul acțiunilor pe care România le va promova în perioada următoare în acest scop, printre care organizarea la București a unei conferinţe privind combaterea negării Holocaustului și rolul muzeelor educaționale și memoriale.

Premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacția pentru evoluția relațiilor dintre România și Israel, precum și pentru intensificarea dialogului politic bilateral.

Ambele părți au apreciat rolul comunității românești din Israel, precum și a comunității evreiești din România, acestea având un rol important în consolidarea relațiilor bilaterale, inclusiv prin impulsionarea dezvoltării relațiilor economice. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a mulțumit părții israeliene pentru sprijinul acordat în vederea păstrării identității lingvistice și culturale românești.

Ministrul muncii și justiției sociale, Marius-Constantin Budăi, a abordat subiectul acordului bilateral privind seniorii și modalitățile concrete de implementare ale acestuia, precum și aspecte referitoare la muncă și egalitate de șanse. De asemenea, a fost discutată trimiterea, în cadrul Ambasadei României din statul Israel, a unui atașat pentru gestionarea problemelor ce țin de domeniul muncii.

Premierul Viorica Dăncilă a adresat ministrului israelian al egalității sociale invitația de a participa la Conferința internațională la nivel înalt privind condiția femeii moderne, organizată sub auspiciile Președinției române a Consiliului, la București, la finalul lunii mai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava