Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 21 octombrie 2018, o întrevedere cu președintele Camerei de Comerț și Industrie din Kuweit, dr. Ali Mohammed Thunayan Al-Ghanim, în contextul vizitei oficiale efectuate în acest stat.

Cu acest prilej, înaltul demnitar român a apreciat nivelul ridicat al cooperării româno-kuweitiene în plan bilateral și sectorial, precum și interesele convergente ale celor două țări în plan economic și comercial. În context, șeful Executivului a subliniat interesul părții române de aprofundare a cooperării economice, de natură să contribuie la o creștere substanțială a schimburilor economice, a investițiilor directe de ambele părți, precum și la dezvoltarea relațiilor între mediul de afaceri din cele două state și a contactelor sectoriale, în beneficiul ambelor state. Astfel, premierul a prezentat principalele oportunități de investiții din România, cu accent pe sectorul infrastructurii critice, transporturi, energie, IT, cercetare și dezvoltare, financiar-bancar și sănătate, având în vedere faptul că Statul Kuweit este unul dintre partenerii comerciali importanți ai României în regiunea Golfului.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a apreciat că relațiile României cu Statul Kuweit prezintă un potențial extraordinar de dezvoltare de noi proiecte convergente, inclusiv pe terțe piețe, în special în lumea arabă, în domenii precum: infrastructură rutieră, petrol și gaze, hidrotehnică, telecomunicații și linii de înaltă tensiune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava