MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, atrage atenția asupra faptului că actualul Guvern intenționează să majoreze nivelul accizelor pentru carburanți începând cu 1 ianuarie 2019. Ioan Balan i-a adresat o întrebare pe această temă ministrului  finanțelor publice, Eugen Teodorovici, deputatul liberal solicitându-i acestuia să precizeze dacă el este cel care a impus indexarea nivelului accizelor. Ioan Balan i-a amintit ministrului finanțelor că pe 11 septembrie 2018 a afirmat public că la nivelul Ministerului Finanțelor Publice se fac evaluări privind eliminarea supra-accizei pentru carburanți și că până la finalul anului 2018 intenționa să eliminați această supra-fiscalizare, care a generat și cea mai mare parte a creșterii prețurilor din perioada septembrie 2017 – septembrie 2018.

„Afirmația dumneavoastră a fost bine primită și a generat speranțe foarte mari în societate și în rândul transportatorilor români, obligați de Guvernul Tudose să alimenteze în țările vecine. Mai mult decât atât, în anexa nr.1 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal al României, nivelul accizelor a fost stabilit la valori certe, până în anul 2022, de 2.566,71 lei/tona de benzină fără plumb, respectiv 2.175,24 lei/tona de motorină. Din păcate, contrar afirmațiilor dumneavoastră și prevederilor din Codul fiscal, Ministerul Finanțelor Publice a elaborat deja o propunere de act normativ, care prevede majorarea cu cel puțin 3%, de la 1 ianuarie 2019, a nivelului accizelor, atât pentru carburanți, cât și pentru celelalte produse accizabile: alcool, țigarete. Motivul majorării este, paradoxal, chiar inflația, conștientizată de Guvern în cazul accizelor, nu și în ceea ce privește puterea de cumpărare a populației”, i-a transmis deputatul PNL de Suceava ministrului Teodorovici.

Ioan Balan a adăugat că în condițiile în care ministrul finanțelor una spune și alta face, vrea să afle de la acesta dacă a abandonat angajamentul de eliminare a accizelor suplimentare la carburanți introduse în toamna anului 2017. „În condițiile în care prețul carburanților din România înglobează cea mai mare povară fiscală din Uniunea Europeană, vă solicit să precizați dacă domnia voastră ați impus indexarea, de la 1 ianuarie 2019, a nivelului accizelor? De asemenea, vă solicit să îmi precizați dacă ați evaluat impactul acestei majorări a accizelor asupra nivelului prețurilor din anul 2019, precum și impactul asupra scăderii consumului intern de carburanți și creșterea aprovizionării din statele vecine”, l-a întrebat Ioan Balan pe ministrul finanțelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava