Concert pascal
MOPAN Suceava

Președinte României, Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe aleșii locali din județul Suceava să colaboreze pentru a transforma Bucovina într-o oază de tradiție și progres. Klaus Iohannis a fost prezent astăzi la dezbaterea ”Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administrația locală vorbește!”, care a avut loc la Suceava, unul dintre subiectele pe care le-a prezentat șeful statului fiind importanța modernizării satului românesc și a agriculturii. Klaus Iohannis a declarat că deși în ultimele decenii s-au făcut eforturi în acest sens, agricultura și satul românesc au făcut pași timizi spre modernizare. „Cu o pondere de circa 4% din PIB în 2016, agricultura este departe de a-și atinge potențialul, acela de motor al creșterii economice. Ne lipsesc și aici prioritățile și direcțiile de dezvoltare. Cu alte cuvinte, ca în multe alte domenii, ne lipsește planul, seriozitatea și continuitatea”, a afirmat Iohannis. El a arătat că renașterea satului, mai ales în Bucovina, se poate face prin dezvoltarea micilor ferme familiale, prin consolidarea micilor afaceri din turism care să exploateze potențialul uriaș pe care îl are această zonă a țării. „Nu doar aici, la Suceava, dar și în alte zone, avem o șansă importantă, ca România să aibă una dintre cele mai competitive agriculturi ecologice din Uniunea Europeană”, a subliniat șeful statului. El a explicat că pentru aceasta trebuie să fie implicați atât crescătorii și cultivatorii, procesatorii, organizațiile profesionale din zona agro-alimentară, dar și Universitatea Suceava.
El i-a îndemnat pe aleșii locali din Suceava să-și folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziție pentru a schimba şi moderniza județul, adăugând că deși nu întotdeauna au la dispoziție toate resursele, au cel mai important atu și anume „inventivitatea și inteligența românească”.
„Sunt convins că prin tact, comunicare eficientă şi sprijin reciproc puteți face din Bucovina o oază de tradiție și progres”, a spus președintele României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava