Concert pascal
MOPAN Suceava

În mijlocul pădurii de stejar a Dragomirnei, în locul cunoscut drept „Poiana lui Anton”, la Mănăstirea Sihăstria Dragomirnei, a avut loc luni, 6 noiembrie 2023, cea de a treia conferință pastoral-misionară din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, de data aceasta cu clericii Protopopiatului Suceava I. La finalul slujbei în cadrul căreia răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Ștefan Nosievici”, dirijată de pr. Ciprian Constantin Curcă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a hirotesit întru iconom stavrofor 21 de preoți. Ordinul „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, înmânat de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, a fost oferit din partea chiriarhului locului unor vrednici slujitori ai sfintelor altare, câștigători ai Concursului Eparhial „Cel mai îngrijit cimitir”. Premiul I a fost obținut de pr. Ionel Doru Budeanu, Parohia Salcea, premiul al II-lea i-a revenit pr. Dimitrie Horga, Parohia Călugăreni, iar cel de al III-a premiu a fost oferit pr. Ioan Lezeriuc, de la Parohia Siminicea I.

Totodată, Preasfinția Sa a oferit distincția care poartă numele ocrotitorului arhiepiscopiei mai multor cântăreți bisericești și pr. Ionuț Orhei, de la Parohia Poiana, Comuna Zvoriștea, în semn de prețuire și de încurajare pentru activitatea din cadrul parohiei.

Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost conferită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic protosinghelului Petru Hanu Pangrati, duhovnicul mănăstirii gazdă, maicii starețe Maria Bodnar, precum și mai multor vrednici slujitori din cadrul protopopiatului, între care pr. Nicolae Horga, fost inspector eparhial, doamnei Mihaela Cobziuc, contabil în cadrul Cancelariei Protopopești, și pr. Ștefan Dobrin Hisem, de la Parohia Pacea I, urmare a câștigării premiului special în cadrul Concursului „Cel mai îngrijit cimitir ”- ediția a III-a.

IPS Calinic a deschis cufărul cu medalii la Mănăstirea Sihăstria Dragomirnei. Ordinul ”Crucea Bucovinei” conferit mai multor fețe bisericești printre care protosinghelului Petru Hanu Pangrati, maicii starețe Maria Bodnar și preotului Nicolae Horga, 7.5 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (4 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava