Concert pascal
MOPAN Suceava

Iridex Group Plastic, furnizor de top în domeniul soluțiilor inteligente pentru domenii diverse, precum construcții, salubritate, agricultură ș.a. și GEOBRUGG AG, lider mondial în domeniul protecției împotriva hazardurilor naturale, organizează, cu sprijinul Facultății de Hidrotehnică din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București și al Societății Române de Geotehnică și Fundații, seminarul “Masive de Rocă și Torenți”, axat pe protecție și monitorizare.

Schimbările climatice reprezintă probabil cea mai mare provocare cu care se confruntă omenirea de-a lungul existenței sale, ceea ce a dus și la o intensificare a fenomenelor extreme, care și-au demonstrat deja în repetate rânduri potențialul distructiv. Deplasările rapide ale unor mase de aer, căderile abundente de precipitații în intervale scurte de timp sau schimbările bruște și succesive de presiune atmosferică sunt doar câteva din elementele care au început deja să intre în rutină. În acest context, inundațiile sunt tot mai prezente în peisaj, iar deplasările de teren și desprinderile de roci nu lipsesc nici ele, mai ales pe fondul defrișărilor excesive din unele zone sau al condițiilor neprielnice de relief din altele. Monitorizarea și aplicarea de măsuri care să prevină astfel de situații a devenit așadar critică, iar GEOBRUGG AG este lider mondial în proiectarea și fabricarea de soluții de protecție, sub forma unor plase specializate de siguranță, confecționate din oțel de înaltă tracțiune. Acestea sunt rezultatul a mai multor ani de cercetare și colaborări cu universități de renume și sunt disponibile în România prin intermediul Iridex Group Plastic. Iar pentru a semnala importanța monitorizării riscului de apariție a hazardurilor naturale și modalitățile în care pot fi prevenite efectele devastatoare ale acestora, Iridex Group Plastic și GEOBRUGG AG organizează în cadrul Facultății de Geotehnică un seminar de profil.

“Masive de Rocă și Torenți” se desfășoară astăzi, 14 noiembrie, începând cu ora 08:30, în cadrul manifestărilor “70 de ani de învățământ hidrotehnic superior”, în amfiteatrul “Radu Prișcu” din cadrul Facultății de Hidrotehnică. Cele trei teme principale prezente pe agendă sunt căderile de roci, torenții și monitorizarea prin teledetecție, acestea fiind extinse prin abordarea tuturor elementelor de interes. Profesori, conferențiari și specialiști în domeniu împărtășesc astfel cunoștințele lor despre evaluarea stabilității masivelor de rocă, despre viiturile rapide din perspectiva elementelor teoretice și modelării matematice și despre implementarea soluțiilor de teledetecție în monitorizare. Dimensionarea, întreținerea și digitalizarea sistemelor de protecție sunt alte subiecte din agenda evenimentului, precum și multiple studii de caz, ce demonstrează beneficiile practice ale acestor soluții.

Cu peste 65 ani de experiență în domeniu, GEOBRUGG AG a fost prima companie care a adus pe piața românească soluțiile tip, folosite pe plan internațional pentru protecția împotriva căderilor blocurilor de rocă, alunecărilor de teren, avalanșelor și torenților. Numeroasele proiecte realizate în România cu ajutorul acestor sisteme dovedește eficacitatea și performanța lor, iar un bun exemplu în acest sens îl reprezintă desfășurarea traficului în siguranță deplină, fără întreruperi, timp de mai bine de un deceniu, pe cele peste 20 de zone care prezentau riscuri, identificate și stabilizate sau protejate cu soluții GEOBRUGG AG de pe Valea Oltului (DN7). Se evidențiază aici faptul că GEOBRUGG AG este singurul producător la nivel mondial care are toate sistemele certificate conform testelor la scara de 1:1 în condiții specifice tipului de hazard. Toate aceste soluții și multe altele se regăsesc în portofoliul Iridex Group Plastic și sunt astfel disponibile pe piața din România.

Despre GEOBRUGG AG

Compania elvețiană GEOBRUGG AG, cu filiale şi parteneri în peste 50 de țări pe toate continentele, funcționează ca o corporație independentă în cadrul grupului BRUGG. GEOBRUGG este liderul mondial în dezvoltarea și fabricarea sistemelor de protecție împotriva hazardurilor naturale ce au la bază oțelul de înaltă rezistență. Mulți ani de experiență și colaborare intensă cu universitățile și institutele de cercetare fac din GEOBRUGG AG un partener de încredere atunci când vine vorba de soluții de protecție și siguranță. Mai multe detalii aflați de la: www.geobrugg.com

Despre Iridex Group Plastic

Iridex Group Plastic, înființată în 1993 ca o companie privată, furnizează soluții inteligente pentru diferite domenii de activitate: construcții, salubritate, agricultură ș.a., toate având ca numitor comun grija pentru mediu.

Organizația Iridex Group Plastic a implementat și menține un sistem  de management integrat care îndeplinește cerințele standardelor SR EN ISO 9001: 2008SR EN ISO 14001: 2005OHSAS 18001: 2008 și 27001: 2013.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflați de la: www.iridexplastic.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava