Concert pascal
MOPAN Suceava

Reputatul critic de film Irina Margareta Nistor și-a spus părerea și a închis gura criticilor filmului românesc, notează click.ro. Producții precum „Teambuilding” sau „Romina VTM” au avut încasări spectaculoase în cinematografe, dar și-au atras mulți critici care le-au catalogat ca fiind mediocre, dacă nu chiar dovezi clare de subcultură.

Cristian Tudor Popescu a desființat „Teambuilding”, fiind de părere că filmul lui BROmania și Micuțu „retardează” publicul. Și „Romina VTM”, filmul care a ajuns pe locul 9 într-un top mondial al încasărilor, a fost luat și el în răspăr pentru că are maneliști în distribuție.

Click!: Irina Margareta Nistor, ce-i cu efervescența asta a flmelor românești, la început de an? Deja se nasc controverse vis-a-vis de aceste filme. La „Teambuilding” au fost cele mai multe critici…

Irina Margareta Nistor: E grav când nu e împărțită lumea în pro și contra, înseamnă că există unanimitate. Eu cred că ne-a ajuns 50 de ani de unanimitate, așa că e perfect din punctul meu de vedere.

„Romina VTM” rămâne, totuși, pe primul loc la capitolul încasări. Cum explicați succesul acestui film, în care mai mult se cântă decât se joacă?

E simplu. Așa cum a existat dintotdeauna și un succes enorm al filmului indian. Într-un fel, au preluat rețeta asta după ani de zile și au adus-o aici, chiar dacă în paralel există și un festival de film indian, dar nu pe clasice. Multă muzică, multă iubire, deci s-a mers pe ceva pentru care erau niște cozi nesfârșite pe fostul bulevard al cinematografelor. Istoria se repetă.

E un film bun sau mai puțin bun?

Este în film pentru publicul lui. Eu nu mă numar printre adepții lui, dar am văzut că altfel nu puteam să vorbesc despre el. E conceput de așa natură ca să funcționeze pentru un public tânăr, care vrea să asculte muzică foarte ritmată. Reamintesc, însă, că indiferent din ce lume ar veni, la majorat se cântă acum melodia lui Salam!

Citește articolul complet EXCLUSIV pe: https://click.ro/interviurile-click/irina-margareta-nistor-ii-face-praf-pe-criticii-2240114.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava