Concert pascal
MOPAN Suceava

CS Universitatea Suceava a jucat în ultimele 20 de zile nu mai puţin de cinci meciuri în campionat şi Challenge Cup. Sucevenii au jucat de două ori cu croaţii de la RK Bjelovar în Cupele Europene şi de trei ori în campionat, cu Potaissa Turda, la Steaua şi din nou acasă cu HC Caraş Severin. Capătul acestui adevărat „maraton” handbalistic a fost meciul de duminică cu gruparea bănăţeană, elevii antrenorului Leonard Bibirig câştigând şi acest al cincilea meci.

Întodeauna confruntările dintre CS Universitatea Suceava şi UCM Reşiţa sau acum HC Caraş Severin au fost cu adevărat „epice”. Partida din 2012 nu a făcut excepţie, meciul fiind plin de dramatism. Când stai în tribune totul ţi se pare simplu, însă în teren a fost o adevărată luptă în condiţiile în care cele două grupări se cunoşteau foarte bine, iar unii dintre echipierii bănăţeni fiind suceveni get-beget.

Elevii antrenorului Aihan Omer, întors în handbalul românesc la una din echipele cu care a vut succes, au dominat începutul de meci. În minutul 10 ei conduceau cu 6-4, în timp ce în minutul 16 ei aveau un avantaj de un gol, 9-8. Oaspeţii au avut şansa la un moment dat să destabilizeze echilibrul existent, însă portarul sucevean Şelaru a apărat senzaţional. Dip păcate, evoluţia portarilor suceveni nu a fost una grozavă în prima repriză şi doar şansa a făcut ca rezultatul pe tabela de marcaj să fie egal, 16-16.

HC Caraş Severin a opus elanului sucevean un joc lent şi aşezat pe atac cu lansări pentru irezistibilul Adi Petrea, în timp ce apărarea lor a fost deosebit de agresivă. Vădit incomodaţi de acest stil, sucevenii au pierdut din ritm şi au comis o grămadă de greşeli pe faza de atac, faza de contraatac fiind aproape inexistentă.

CSU Suceava a condus pentru prima dată pe tabela de marcaj imediat după pauză când au avut 17-16. A fost doar un simplu „foc de paie” pentru că oaspeţii au reuşit să găsească drumul spre plasa porţii sucevene din orice poziţie. Cu doar 10 minute înainte de final scorul era 24-21 în favoarea celor de la HC Caraş Severin.

Din acest moment, gruparea suceveană a renăscut ca „pasărea Phoenix” ajutată în mod constant de publicul spectator care a creat o atmosferă extraordinară în tribune. Cine a urmărit partida poate mărturisi că nu se aştepta nici cum la o răsturnare de scor şi a fost martor la adevărat „magie” handbalului. Mai stăpâni pe energia lor, în pofida oboselii meciurilor anterioare jucate, elevii antrenorului Leonard Bibirig au încercat să dea gol la fiecare fază şi au reuşit. Portarul Şelaru a prins câteva mingi esenţiale, interii Cântec şi Ţuţu şi-au făcu simţită prezenţa, Mitrea a marcat de la 7 metri, tehnicienii suceveni au fost inspiraţi cu introducerea pe extrema dreaptă a lui Pancu.

În aceste condiţii în minutul 55 scorul era 25-25. La 26-25 pentru gazde arbitrii au acordat lovitură de la 9 metri pentru bănăţeni în condiţiile în care ei erau la limita jocului pasiv. După mai multe tergivesrări, oaspeţii au aruncat la poarta sucevană prin Rohozneanu şi au marcat. Tinerii arbitri bucureşteni nu au acordat golul, fie din cauză că nu fluieraseră executarea loviturii, fie că „Mişa” a aruncat din săritură, lucru nepermis de regulament, fie că lovitura nu s-a executat din locul în care a fost infracţiunea. Cert este faptul că antrenorul Aihan Omer a făcut un semn de retragere a echipei sale de pe teren. După o serie de discuţii contradictorii între fostul tehnician al naţional şi arbitri, aceştia au acordat cartonaş roşu antrenorului Omer şi au dictat repetarea loviturii. Şelaru a apărat şi Ţuţu a marcat pentru CSU Suceava cu un minut şi jumătate înainte de finalul partidei.

Oaspeţii au revenit în atac, însă au ratat, sucevenii menţinând suspansul cu preţul eliminării lui Şoldănescu. Pe atac Acatrinei nu s-a descurcat, în timp ce bănăţenii au înscris de la 7 metri prin Vaidasigan în condiţiile în care încă un jucător sucevean a fost eliminat din joc.

După două pase în condiţiile ultimului atac în patru contra şase, antrenorul Leonard Bibirg a solocitat time-out. Sucevenii au ascultat un sfat bun şi Amihăiesei i-a dat o pasă de excepţie lui Gavriloaia infiltrat pe semicerc. A fost fault la jucătorul nostru, secundele s-au scurs şi CSU Suceava a realizat o victorie muncită şi meritată împotriva celor de la HC Caraş Severin, scor 27-26.

Acest rezultat în poziţionează în acest moment excelent pe suceveni pe locul III în clasamentul Ligii Naţionale după o serie de victorii în Challenge Cup şi în Liga Naţională. Nu a fost un joc foarte bun realizat de suceveni în condiţiile în care s-a ratat extrem de mult şi poarta a funcţionat mai modest ca altădată. Totuşi, gruparea suceveană a demonstrat încă o dată că se bazează pe unitatea grupului, pe circulaţia rapidă a balonului şi pe spirit de luptă.

CSU Suceava: Şelaru, I.Andrei – Petrea, Cântec (3), Schroeder (1), Amihăiesei (3), Roşu (2), Gavriloaia (1), Pancu (2), Şoldănescu (3), Mitrea (3), Besarab, Ţigănaşu, Ţuţu (4), Acatrinei (5).

HC Caraş Severin: Ionescu, Antonaru – Cuciula, Pîrvan, Grigoraş, Rohozneanu (1), Vaidasigan (5), Ciubotariu (3), Tucanu (1), Pîrîianu (5), Petrea (9), Marta (2).

 

Declaraţii după meci:

 

„Ne aşteptam la un meci dificil la Suceava şi am pregătit foarte bine acest meci. Dovadă a fost faptul că sucevenii nu au reuşit să-şi facă jocul lor obişnuit şi au fost incomodaţi de stilul nostru. A fost păcat că am pierdut o partidă pe care am controlat-o în marea majoritate a timpului.

În opinia mea la un asemenea meci a fost delegată o brogadă de arbitri neexperimentată care a fost depăşită de miza întâlnirii. Oricum îi felicit pe suceveni care mă uimesc şi acum cu ritmul lor de joc. Campionatul nu s-a terminat încă şi ne vom lupta pentru un loc în Cupele Europene” a declarat antrenorul Aihan Omer.

„Îi felicit pe jucătorii noştri pentru victorie şi pentru efortul depus. Nu este deloc uşor să joci atâtea meciuri la o diferenţă de doar trei-patru zile şi să mai faci şi deplasări gen Suceava – Bjelovar. Nu a fost un joc strălucit, dar am câştigat şi felicit publicul sucevean pentru modul în care ne-au susţinut. Am trecut cu bine peste un ciclul de meciuri foarte difcil şi sper să ne atingem obiectivul propus” a afirmat tehnicianul sucevenilor, Leonard Bibirig.

 

Rezultate consemnate în etapa a XVII-a:

Dinamo Călăraşi – HC Odorhei          31-27

CSU Suceava – HC Caraş Severin     27-26

CSM Satu Mare – Pandurii Tg.Jiu      25-25

CSM Ploieşti – CSM Bucureşti          24-23

Ştiinţa Bacău – Steaua    33-21

Poli Timişoara – Potaissa Turda        29-23

 

Clasament

1. HCM Constanţa         16      16      0        0        564-405       32

2. Ştiinţa Bacău     17      14      0        3        532-430       28

3. CSU Suceava    17      10      2        5        480-470       22

4. HC Odorhei      17      8        3        6        520-488       19

5. CS Caraş Severin       16      9        1        6        429-429       19

6. Dinamo Călăraşi         16      8        2        6        444-436       18

7. Energia Tg. Jiu  17      8        2        7        498-501       18

8. Poli Timişoara   17      8        0        9        435-414       16

9. Potaissa Turda  16      6        2        8        431-444       14

10. CSM Satu Mare        17      5        2        10      443-497       12

11. CSM Bucureşti         16      5        1        10      408-442       11

12. CSM Ploieşti   17      4        3        10      399-467       11

13. Transilvania Cluj       16      4        2        10      426-466       10

14. Steaua Bucureşti       17      0        2        15      426-547       2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava