Concert pascal
MOPAN Suceava

Componenții echipelor de volei cadeți și juniori I ale Liceului cu Program Sportiv din Suceava, dar și seniorii de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, toți pregătiți de antrenorul Tudor Orășanu, au reînceput antrenamentele la finele săptămânii trecute. Voleibaliștii suceveni n-au avut parte de o vacanță prea mare, fiind liberi doar două săptămâni, și asta deoarece vor reîncepe în această lună competițiile oficiale. Din cauza timpului scurt, elevii lui Tudor Orășanu nu vor avea cum să-și propună meciuri de pregătire cu alte echipe din țară, acestea urmând să se facă în cadrul loturilor și asta deoarece o parte din cadeți joacă și la juniori, iar o parte din juniori evoluează și la echipa de seniori.

„Am început pregătirea destul de repede deoarece timpul este foarte scurt până la reluarea campionatelor, iar la cadeți avem doar o săptămână de pregătire până la primul meci. De aceea nu am putut să avem o vacanță prea mare și am avut o mișcare și între Crăciun și Anul Nou, pentru a ne menține o formă sportivă cât mai aproape de cea din competițiile oficiale. Vom face meciuri test în cadrul antrenamentelor, ca și până acum, mai ales că mulți din jucători joacă la câte două categorii de vârstă”, a explicat antrenorul Tudor Orășanu.

Echipa de cadeți de la LPS Suceava va relua campionatul duminica viitoare, cu un meci acasă cu CSȘ Bacău, juniorii I vor juca primul meci pe 20 ianuarie, tot acasă, cu LPS Piatra Neamț, iar seniorii de la CSM Suceava vor evolua pe 26 ianuarie, acasă, cu CS Știința Bacău.

Anul ce tocmai s-a încheiat a fost unul extrem de bun din punct de vedere al rezultatelor pentru voleibaliștii de la Liceul cu Program Sportiv Suceava și Clubul Sportiv Școlar Suceava. Astfel, deși nu erau favoriți la o medalie, juniorii I, pregătiți de antrenorul Tudor Orășanu, au reușit o performanță notabilă și-au câștigat medalia de bronz în Campionatul Național, în condițiile în care gruparea suceveană nu mai câștigase de peste 25 de ani o medalie în voleiul masculin juvenil. În același timp, echipa de cadeți, pregătită tot de Tudor Orășanu, s-a calificat la turneul final și a ocupat locul opt pe țară, în condițiile în care avea ca obiectiv doar calificarea la turneul semifinal.

„Medalia de la juniori a fost o performață extraordinară și a venit după foarte mulți ani de pauză. La cadeți ne-am depășit cu mult obiectivul, dar aici s-a văzut experiența acumulată în antrenamentele comune cu juniorii și experiența acumulată de unii dintre ei la o grupă de vârstă mai mare. În acest sezon suntem în grafic la ambele categorii cu obiectivele, dar va fi mult mai greu și asta deoarece s-a schimbat sistemul competițional, unul în care nu-ți mai permiți să pierzi meciuri dacă vrei să ajungi la turneul final. La cadeți ne-am propus să creștem jucătorii, deoarece avem și mai mici și până la urmă ne-am calificat mai departe de pe locul II”, a explicat Tudor Orășanu.

Antrenorul sucevean a mai adăugat că și echipa de seniori a CSM Suceava este în grafic în seria de est a Diviziei A2, unde ocupă locul IV, ultimul ce duce mai departe în faza următoare, acolo unde jucătorii foarte tineri ar avea parte de trei meciuri tari, utile la capitolul experiență.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava