Concert pascal
MOPAN Suceava

La Mănăstirea Putna a fost finalizată construcția centrului cultural social Sf. Ierarh Nicolae, o „bijuterie” arhitecturală care are o încăpere amenajată în stilul sălilor castelului Peleș. Noua construcție completează ansamblul mănăstiresc de la „Ierusalimul neamului românesc”, recepția noii clădiri având loc zilele trecute în prezența reprezentanților autorităților statului, ai constructorului, compania Simion Tehnoconstruct, ai Companiei Naționale de Investiții, care a asigurat finanțarea și ai Bisericii Ortodoxe Române, care este beneficiarul investiției, prin starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic.

De precizat că lucrările au început în data de  3 septembrie 2021 și au fost finalizate înainte de termenul stabilit prin contract. Centrul cultural social Sf. Ierarh Nicolae este amplasat pe un teren care mai include și alte două clădiri care au ca și folosință primirea și cazarea credincioșilor care vin la Mănăstirea Putna. Clădirea noului centrul social va avea funcțiunea principală de alimentație publică, având o capacitate de 400 de locuri, împărțite în două săli aflate la demisol și parter. Este de remarcat faptul că sala de la demisol a fost amenajată după modelul sălilor de la Castelul Peleș. Proiectul a fost conceput sub îndrumarea starețului mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, clădirea centrului cultural social fiind o adevărată operă de artă, plecând de la stilul arhitectural și până la finisajele de tâmplărie din lemn de stejar, mobilierul din lemn masiv și pardoselile din marmură. Clădirea mai dispune bucătării prevăzute cu spații de preparare, pentru vase și veselă, oficii, spațiile de depozitare și  grupuri sanitare la fiecare nivel.

La exteriorul clădirii a fost amenajată o rampă de acces, iar în interior a fost amenajat un lift cu cabină. De asemenea, la subsol sunt construite grupuri sanitare și dușuri cu acces direct din exterior.

La mansarda a fost amenajată o sală multifuncțională, dotată cu un sistem audio-video pentru teleconferințe. Sala are o capacitate de circa 100 de persoane, un oficiu, garderobă și grupuri sanitare, spații de cazare pentru personal, fiind amenajat și un foaier cu terasă.

În final trebuie precizat că firma care a realizat clădirea, Simion Tehnoconstruc, care are motto-ul „lucrăm împreună” este renumită pentru construcția într-un timp record a primei creze „verzi” din România, în municipiul Fălticeni, investiție data ca exemplu la nivel national. Compania Simion Tehnoconstruct este condusă de inginerii Viorel Simion, absolvent al Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași și Elisei Bidu, absolvent al Universității Tehnice de Construcții din București.

La Mănăstirea Putna a fost finalizată o „bijuterie” arhitecturală, cu încăperi asemănătoare sălilor din castelul Peleș (FOTO), 9.3 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava