Concert pascal
MOPAN Suceava

În acest an, de Zilele Sucevei, în perioada 23-25.06.2023, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava implementează un nou proiect conceptual ce vizează optimizarea comunicării și relaționarii cu sucevenii, oferirea unor recomandări preventive cu privire la riscuri și vulnerabilități, transmiterea de informații utile cetățenilor cu privire la competențele de activitate ale Poliției.

Safety Point (Punctul de Siguranță) este un concept menit să elimine barierele de comunicare și stereotipiile în relaționarea instituțională cu comunitatea.

În perioada 23-25.06.2023, polițiști cu experiență dar și cu abilități de comunicare și gestionare a unor situații speciale sunt în mijlocul comunității sucevene în principalele zone din municipiul Suceava unde sunt organizate evenimente sociale în contextul marcării Zilelor Sucevei 2023.

O autospecială de poliție tip minivan, cu sisteme acustice și luminoase și însemnele disctinctive ale Poliției Române inscripționată cu sloganul ,,Alege Viața” se transformă timp de 3 zile într-o secție de poliție mobilă, unde sucevenii sunt așteptați să vină cu întrebări dar și sugestii și propuneri cu privire la creșterea gradului de siguranță în comunitate.

Autospeciala tip minivan este dotată cu zonă interioară cu masă,  scaune și sistem video cu transmisie internă, cetățenii putând iniția discuții și adresa întrebări la…un pahar de apă rece (pentru a mai domoli căldură de afară).

Secția mobilă de poliție este escortată de alte doua autospeciale de poliție gata de intervenție operativă dacă situația o impune.

Reamintim că o prioritate constantă a polițiștilor este siguranța tinerilor. Tocmai de aceea, copiii și adolescenții sunt așteptați și de această dată la Secția Mobilă și la Safety Point-ul amenajat cu o serie de activități interactive cu componentă ludică dar și preventivă, scopul principal fiind dezvoltatoarea unei conduite comportamentale preventive.

La punctul de siguranță și Secția de Poliție Mobilă organizăm și „Biblioteca Vie”. Un concept asociat ce implica discuții cu polițiști cu experiență care vor expune celor interesați experiențele de viață, dramatismul unor situații și soluții de gestionare a unor situații dificile.

Protecția și Siguranța Fizică și Patrimonială a Peroanelor, Violența Intrafamiliala, Delincvența Juvenila și Victimzarea Minorilor, Raspunderea penală și Contravențională, Problematica Mediului, Protecția Animalelor, Siguranța Școlară, Siguranța Rutieră, Consecințele Consumului de Alcool și Droguri sunt câteva dintre domeniile de interes pe care sucevenii le pot dezvolta la SAFETY POINT – Secția de Poliție Mobilă Suceava,  eveniment organizat zilnic in perioada 23 – 25.06.2023, intre orele 10:00 – 16:00  în zona centrală a municipiului Suceava (zona Palatului Administrativ), în parcările hypermarketurilor din fost zonă industrială a municipiului, dar și în zona Cetății de Scaun Suceava.

De Zilele Sucevei polițiștii  vă invită în număr cât mai mare să explorați acest nou concept preventiv dar și de relaționare instituțională.

Totodată, pentru prevenirea oricăror evenimente și incidente în această perioadă, polițiștii recomandă sucevenilor dar și turiștilor:

PE STRADĂ:

  • Evitaţi deplasările prin locuri mai puţin circulate;
  • Ocoliţi zonele neiluminate ori zonele în care se comercializează băuturi alcoolice;
  • Ţineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul care este opus traficului. În acest mod, smulgerea devine dificilă pentru agresor.
  • Nu vă afişaţi în mod ostentativ obiecte de valoare ( lănţişoare, brăţări, telefoane mobile). Aceste bunuri tentează infractorul şi astfel puteţi fi victima unei infracţiuni de tâlhărie!
  • Nu daţi curs deplasărilor şi invitaţiilor provenite de la cunoştinţe ocazionale, mai ales când sunteţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră, în mașină sau acasă;

DACĂ VĂ AFLAŢI ÎNTR-UN LOCAL PUBLIC:

  • Nu frecventaţi aceste localuri având la dumneavoastră sume importante de bani;
  • Evitaţi altercaţiile;
  • Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute;
  • Nu consumați alcool în exces și nu consumați substanțe interzise.

ÎN SPAŢIILE COMUNE ALE IMOBILELOR

  • Evitaţi să urcaţi in lift cu persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora;
  • Pentru eventuale reparaţii în interiorul locuinţei, apelaţi numai la firme specializate şi nu la reparatori de ocazie.
  • Îngrijiţi-vă să aveţi o bună iluminare pe scara blocului. Cei care locuiesc la case, trebuie să asigure o bună iluminare a curţii.
  • Încuiaţi uşa de acces sau protejaţi imobilul cu interfon (blocuri de locuinţe)

ÎN CEEA CE PRIVEŞTE COPIII DVS.

  • ar fi bine să nu aibă asupra lor obiecte de valoare, atunci când aceştia merg în parc, la joacă sau în alte locuri publice; bijuteriile sau telefoanele sofisticate, acestea sunt tentaţii pentru infractor.
  • dacă aceştia sesizează persoane dubioase, învăţaţi-i să vă anunţe, pe dumneavoastră, pe un polițist sau să sune la 112.

Dacă sunteţi victima unei fapte antosociale sau sunteţi martori oculari la comiterea unei infracţiuni, nu ezitaţi să anunţaţi poliţia sunând la 112, număr gratuit.

Pentru identificarea şi prinderea autorilor trebuie să reţineţi următoarele aspecte care pot fi de folos poliţiei:

  • ora comiterii infracţiunii;
  • aspectul agresorului: vârsta aproximativă, înălţimea şi constituţia fizică, forma feţei, bărbierit sau cu barbă, culoarea părului, a ochilor, dacă vocea are un accent anume, vestimentaţia, semne particulare (tatuaje, cicatrice);
  • Dacă aveau maşină: marca, culoarea, număr de înmatriculare;
  • Direcţia în care au plecat;
  • Numele sau poreclele folosite între agresori, accentele.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava