Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe 20 aprilie 2020 a fost lansat PSIHOsuport, un serviciu de consiliere gratuit pentru persoanele aflate in carantina sau izolare, in contextul pandemiei COVID-19.

Proiectul, implementat de Asociatia Moral Compass  si finantat prin Programul Start ONG, ofera persoanelor aflate in carantina institutionalizata sau la domiciliu acces gratuit la consiliere, suport si psihoeducatie gratuita pentru gestionarea izolarii. Patru linii telefonice dedicate copiilor, batranilor, parintilor si cadrelor medicale sunt gestionate de psihologi cu experienta si voluntari ai asociatiei. Interventiile telefonice personalizate au ca obiective centrale diminuarea anxietatii și a singuratatii, incurajarea coping-ului adaptativ si a eforturilor de a infrunta situatia, si ghidarea spre comportamente de auto-ingrijire, precum igiena proprie sau alimentatia rationala.

Durata de implementare efectiva a proiectului este de patru saptamani, iar numerele de telefon la care echipa poate fi apelata sunt urmatoarele:

  • 0721147654 – copii si adolescenti
  • 0759536358 – cadre medicale
  • 0721147775 – parinti (avand prioritate cei cu mai multi copii sau din familii monoparentale)
  • 0741801682 – persoane peste 65 de ani

“Traversam o perioada dificil de gestionat pe cont propriu, emotional si social. Frica și anxietatea pot fi copleșitoare, generand depresie, ipohondrie sau atacuri de panica. De aceea, este nevoie urgenta de suport emotional specializat. Ne dorim sa oferim un suport real si eficient celor afectati vizibil de efectele carantinei si ale izolarii, pentru a depasi cu bine criza generata de coronavirus”, au declarat reprezentantii Asociatiei Moral Compass.

Proiectul se adreseaza unui numar de peste 70.000 de persoane aflate, in acest moment, in carantina sau izolare pe intreg teritoriul Romaniei. Detalii suplimentare se regasesc si pe site-ul asociatiei, www.moralcompass.ro, si pe pagina dedicata proiectului – www.facebook.com/Psihosuport/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava