MOPAN Suceava

Pentru pasionații de oenologie, sistemul de punctaj creat de celebrul critic de vinuri Robert Parker prin platforma sa, Wine Advocate, reprezintă un reper incontestabil în alegerea următoarei sticle de vin, iar punctele, o garanție a calității desăvârșite, a potențialului de învechire, a valorii actuale și viitoare ale referințelor achiziționate.

În exclusivitate, Le Manoir prezintă remarcabilele vinuri M. Chapoutier publicului din România, invitându-l într-o călătorie a gustului în prestigioasa regiune viticolă Côtes du Rhône. Localizată în sud-estul Franței, această regiune este una dintre cele mai vechi zone viticole din lume, fiind recunoscută internațional în special pentru apelația Châteauneuf-du-Pape.

Ultimul dintr-o serie de evenimente importante, precum întâlnirea delegației de Chefi Relais & Châteaux pe 9 iunie și Masterclass-ul cu vinurile Chapoutier pe 10 iunie – ce vor avea loc în regim de circuit închis, cina gastronomică va fi organizată în cadrul restaurantului Le Bistrot Français, în data de 11 iunie de la orele 19:00 și este deschisă publicului larg.

Cei interesați de vinuri și gastronomie se vor putea bucura de o asociere inedită între cele șase preparate propuse spre degustare de către Chef Sorin Miftode și o selecție de vinuri fine de la domeniul M. Chapoutier, cea mai premiată cramă din lume cu 100 de puncte oferite de celebrul critic Robert Parker, în schimbul sumei de €195 de persoană.

“Primul eveniment pe care l-am organizat împreună cu criticul Robert Parker a avut loc în perioada pandemiei, online, fiind unul dintre primele evenimente de acest gen ale acestuia. Atunci am avut peste 70 de participanți care au plătit câte $350 fiecare pentru a fi prezenți. De această dată, am vrut să oferim clienților Le Manoir și publicului din București oportunitatea de a degusta aceste vinuri excepționale, ce au primit 100 de puncte de la Robert Parker (Wine Advocate), în cadrul unui eveniment fizic și în asociere cu meniul creat de echipa Relais & Châteaux Le Bistrot Français” spune Cristian Preotu, fondatorul grupului Le Manoir.

Printre referințele de vinuri propuse spre degustare se numără Ermitage Le Méal 2012 (99 puncte), Ermitage L’Ermite 2010 (100 puncte) și Châteauneuf-du-Pape Barbe Rac 2016 (96 puncte).

Să lăsăm solul să vorbească, să exprime terroir-ul și recolta sa!”

Unic, neconvențional, curios, Michel Chapoutier, actualul proprietar al domeniului este un iubitor de vin și de viață. Atât în viața de zi cu zi, cât și în afacerile sale, Chaupoutier pune pe primul loc asocierea unică între pământ, talent și caracter, scopul suprem fiind acela de a explora în permanență noi perspective în arta vinificației.

Motto-ul întregii activități este Fac et Spera – Fă și speră, o caracteristică ce reflectă atât modestia cât și îndrăzneala necesare în consolidarea succesului în lumea fascinantă a vinurilor.

De peste zece ani, Le Manoir este importator exclusiv al vinurilor M. Chapoutier, acestea putând fi achiziționate din magazinele Comtesse du Barry și Le Manoir Gourmet Market, sau online, pe site-ul companiei, www.lemanoir.ro.

“Căutăm în permanență excelența, cu scopul de a face disponibile publicului român vinuri și produse gastronomice de cea mai înaltă calitate, de la producători de mare prestigiu. Era natural ca Chapoutier să se numere printre mărcile pe care le importăm”, adaugă Cristian Preotu.

Printre vinurile M. Chapoutier care au primit punctajele maxime din partea lui Robert Parker (100 de puncte) sunt: Ermitage le Méal (2009, 2017), Ermitage le Méal Blanc (2010, 2013, 2015), Ermitage l’Ermite (1996, 2003, 2010, 2012, 2015, 2017, 2019), Ermitage l’Ermite Blanc (1999, 2000, 2003, 2004, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2019), Ermitage le Pavillon (1989, 1990, 1991, 1995, 2003, 2005, 2009, 2010, 2011, 2012, 2016, 2020), Ermitage de l’Orée (2000, 2009, 2010, 2013) și lista nu se oprește aici.

Procesul prin care se oferă aceste puncte este unul minuțios și de lungă durată – vinurile din același an sunt degustate de mai multe ori, la intervale de timp diferite, pentru a se asigura că potențialul acestora a fost atins, sau este în continuă evoluție și tocmai de aceea rating-urile sunt atât de căutate și apreciate.

Le Manoir a creat în cei douăzeci de ani de activitate un univers al rafinamentului și al bunului gust în peisajul business-ului românesc, prin magazinele de gastronomie fină și vinuri de colecție Comtesse du Barry și Le Manoir Gourmet Market, importând cele mai bune mărci printre care Petrus, Château Margaux, Champagne Salon, Caviar House & Prunier, somonul Balik și multe altele.

Grupul Le Manoir deține și primul restaurant Relais & Châteaux din Europa de Est, Le Bistrot Français, un loc de referință pe harta gastronomică a Bucureștilor, dar și lodge-ul de lux Carpathian Estate, în județul Buzău. Le Manoir este de asemenea reprezentantul oficial în România al companiei Eurocave, producător francez specializat în manufacturarea vitrinelor frigorifice pentru vin din segmentul premium.

În contextul extinderii portofoliului cu un nou magazin concept Comtesse du Barry în zona Dorobanți, dar și al maturizării spațiului de retail gastronomic Le Manoir Gourmet Market, deschis în 2023, Le Manoir estimează o cifră de afaceri ce va depăși zece milioane de euro în anul 2024.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava