Concert pascal
MOPAN Suceava

Deliberativul județean va repartiza în ședința ordinară de miercuri, 29 noiembrie sumele defalcate din TVA și sumele din cotele defalcate din impozitul  pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2024  dar și a cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat anul viitor la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale. Potrivit proiectului de buget inițiat de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, deliberativul județean va repartiza celor 114 localități suma de 130,34 de milioane de lei, din care 64,22 de milioane de lei reprezintă sume defalcate din  TVA, 25,116 milioane de lei cote defalcate din impozitul pe venit și 41,008 milioane de lei cota de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat în 2024.

Propunerea de repartizate arată cele cinci municipii vor primi în total 26,696  de milioane de lei, cele 11 orașe 31,130 de milioane de lei iar cele 98 de comune vor primi în total 72,520 de milioane de lei. Interesant este faptul că repartizarea pe fiecare localitate este una frățească. Fiecare comună urmează să primească pentru echilibrarea bugetelor locale aceeași sumă de bani în speță câte 740.000 de lei. La fel, fiecare oraș va primi câte 2,83 de milioane de lei iar fiecare municipiu câte 4,690 de milioane de lei. Excepție face municipiul Suceava căruia îi va fi repartizată suma de 7,936 de milioane de lei. Consiliul Județean a solicitat Consiliilor Locale din județ  necesarul de  cofinanțare pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și necesarul de sume pentru plata arieratelor, date care au stat la baza propunerii de repartizare a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale și a cotei de 6% din impozitul pe venit.

”Urmare a centralizării și analizelor răspunsurilor primite de la Consiliile Locale cu un necesar total de finanțare substanțial mai mare decât sumele de repartizat a rezultat propunerea de repartizare a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale. Repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale stă la baza întocmirii de către primării a bugetului de  stat pentru 2024 și a  estimărilor pentru anii 2025-2027”, se spune în proiectul inițiat de președintele Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava