MOPAN Suceava

Universitatea de Științe Agronomice și Medicinã Veterinarã din București (USAMV), prin Fundația USAMV, se alãturã demersului Ministerului Educației și Cercetãrii în cadrul campaniei #ÎmiPASÃ #ȘcoaladeACASÃ un proiect prin care se vor dona elevilor liceelor din comunitãți dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus și susținut de cãtre USAMV pentru 24 de luni.

În cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educației și Cercetãrii va identifica împreuna cu USAMV București liceele în care susținerea învãțãrii la distanțã este necesarã. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat sãptãmâna viitoare.

Luând in considerare discrepantele din perspectiva predãrii online între mediul urban și mediul rural, între comunitãți cu acces la tehnologie și comunitãți dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, pentru a se asigura o pregãtire eficientã  online a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregãtirea admiterii în universitãțile românești.

Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învãțãmânt echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învãțãmânt”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

„Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alãtura campaniei lansatã de Ministerul Educației și Cercetãrii. Este încã un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât sã genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetãrii.

În ultima perioadã, Guvernul României, prin Ministerul Educației și Cercetãrii, alãturi de unitãțile de învãțãmânt și universitãțile românești, de Consiliul Național al Rectorilor, de asociațiile de pãrinți, elevi și studenți, de sindicatele din învãțãmânt și de toți partenerii din educație, fac eforturi pentru a putea oferi elevilor și studenților o educație de calitate, în pofida accesului deficitar în mediul rural la mijloace informatice, precum și în pofida condițiilor de predare dificile în contextul suspendãrii cursurilor, îndeosebi în mediul rural.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava